Datum: 14/02/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard zet Anderlecht opnieuw onder druk
Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Standard zet Anderlecht opnieuw onder druk
Foto: © SC

Standard kende vanavond weinig problemen met Tubeke, het nummer 16 in het klassement. De landskampioen won met 4-0 en zet zo Anderlecht, dat morgen speelt, opnieuw onder druk.

Laszlo Boloni bewees vanavond nog maar eens een prima puzzelaar te zijn. De Roemeen moest het vandaag immers stellen zonder de geschorsten Jovanovic, Mbokani en Witsel. Bovendien was Sarr nog steeds geblesseerd. Boloni koos op links, ietwat verrassend, voor de 19-jarige Mehdi Carcela. Nicaise mocht centraal naast Defour spelen en voorin verscheen Cristian Benteke (foto rechts) voor het eerst aan de aftrap. Na een halfuur wedstrijd bleek dat alle stukjes in elkaar pasten.
 
Nadat De Camargo eerder een dot van een kans had laten liggen, scoorde de Braziliaanse Belg iets na het halfuur de openingsgoal. Na handspel van Vandelannoite mocht Defour de score vanop de stip verdubbelen.
 
De tweede helft was een maat voor niets. Tubeke liet toe dat de jonge garde van Standard zich uitleefde. Eerst scoorde de 18-jarige Benteke de 3-0. Daarna, nadat Boloni met Mulemo (22) en Goreux (21) een nieuw blik youngsters had opengetrokken, zette de ingevallen Hiraç Yagan (20) de 4-0 eindcijfers op het bord. 

Standard heeft nu vijf punten meer dan Anderlecht, dat morgen op bezoek moet naar Charleroi. Volgende week staan Anderlecht en Standard tegenover elkaar in het Astridpark.
Herbeleef Standard - Tubeke