Stadion: Schiervelde
Roeselare grijpt allerlaatste kans na spannende partij
Jeroen Pyl
Roeselare grijpt  allerlaatste kans na spannende partij

Roeselare heeft in het absolute slot de degradatietopper tegen Bergen gewonnen. De West-Vlamingen bogen een 1-2 achterstand nog om in een 3-2 zege en hijsen zich in het klassement tot op gelijke hoogte van Bergen.

Sherjill MacDonald (foto) was de absolute uitblinker bij de thuisploeg. De Nederlander zette de bezoekende verdedigers meermaals voor schut en zag na amper vier minuten al een doelpoging op de lat uiteen spatten. Vijf minuten later stond de doelpaal ook in de weg van Perisic.

De thuisploeg ging ijverig op zoek naar de broodnodige zege, maar ontsnapte in de eerste helft toen Gueye twee keer een uitgelezen mogelijkheid de nek omwrong. Aan de rust stonden de bordjes nog in evenwicht: 0-0.

Roeselare ging op zijn elan door in de tweede helft en kreeg na een uur spelen eindelijk waar het recht op had. Perisic kopte na een hoekschop de 1-0 op het bord, al dan niet via een been van Bergen-verdediger Jay.

Net toen de thuisploeg dacht zijn schaapjes op het droge te hebben, gebeurde het ondenkbare. Bergen kwam binnen een tijdspanne van vier minuten op voorsprong na een omgezette penalty van Jarju en een schitterende collectieve aanval, afgerond door Cordaro.

Roeselare leek die enorme klap aanvankelijk niet meer boven te komen. Vijf minuten voor tijd kopte Lazarevic op hoekschop echter de gelijkmaker tegen de touwen. Een fraaie volley van Perisic in 89e minuut deed Schiervelde nog ontploffen.

Met de 3-2 zege heeft Roeselare nu evenveel punten als Bergen: 17. Tubeke en Dender hebben één schamel puntje meer. De degradatiestrijd is dus spannender dan ooit in de Jupiler Pro League. (AN)