Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Jan Breydel
Stijnen helpt Club aan zege
T. Coremans

Club Brugge is er na een tumultueus slot in geslaagd de punten thuis te houden. Simaeys en Vargas brachten Club op een comfortabele 2-0 voorsprong. Perisic kon milderen. Stijnen verzekerde in de slotminuten de drie punten met enkele knappe parades.

Mede dankzij het falen van de achtervolgers bleef de derde stek voor Club Brugge een haalbare kaart. Lieten de kustjongens vandaag andermaal de punten liggen, werd het moeilijk het lot nog langer in eigen handen te houden. De bezoekers uit Roeselare oogden op een nieuwe stunt in het Jan Breydelstadion.

Met Karel Geraerts opnieuw op de rechtsback geposteerd begon Club voorzichtig aan de wedstrijd. Wat begon als wilskracht eindigde in futloos combinatievoetbal. Club toonde aanvankelijk de wil om de drie punten thuis te houden maar vond voetballend geen oplossingen. Die drang naar de zege werd halverwege de eerste helft verdrongen door een te kort aan verzorgd voetbal en een klaarblijkelijk gebrek aan motivatie.

Blauw-zwart timmerde maar botste steeds op de defensieve muur ontworpen door Dennis Van Wijk (foto rechts). Kort voor het affluiten van de eerste lijdensweg kon uitgerekend een verdediger de vlam terug in de pan slaan. Jeroen Simaeys nam een voorzet van Nabil Dirar in één tijd op de slof en scoorde waarschijnlijk zijn knapste doelpunt ooit. De druk nam zichtbaar af na de verlossende treffer van Simaeys. Brugge leek bevrijd na de openingstreffer en zocht voor de pauze nog naar wat misschien lichtjes overdreven zou zijn.

De verrijzenis werd een feit als bij het begin van de tweede helft Ronald Vargas de thuisploeg op een comfortabele 2-0 liftte. Andermaal op aangeven van Dirar kon ditmaal Vargas met een subliem lobballetje Jurgen Sierens verschalken. Roeselare had weinig te verliezen en koos net als de thuisploeg resoluut voor de aanval. Dat resulteerde even in een aangenaam kijkstuk dat het publiek wel kon smaken. De bezoekers dwongen twee uitgelezen kansen af maar zowel Oliseh, op de paal, als Ivan Perisic wrongen de kansen vakkundig de nek om. Stijnen was tweemaal verslagen geweest maar hield de netten alsnog schoon.

De partij leek na de storm af te stevenen op een dood einde tot tien minuten voor tijd Perisic de boel opnieuw wakker schudde. De Kroaat kon eindelijk Stijnen (foto links) afbluffen met een listig kopbaldoelpunt. Diezelfde Stijnen die in de laatste minuten nog de matchwinnaar werd. Want na meermaals slordig defensief optreden aan de thuiskant liet Roeselare de kansen liggen om alsnog een punt uit de brand te slepen. De Belgische nummer één hield de bal meermaals op miraculeuze wijze uit de touwen en verzekerde Club van de drie punten. Door het oog van de naald… (AN)