Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Guldensporenstadion
Gouden driepunter voor KV Kortrijk
Anthony Van der Planken

KV Kortrijk heeft zaterdagavond drie gouden punten gepakt. De promovendus klopte thuis Bergen met 1-0. Met zeven punten uit vijf wedstrijden kan het van een meer dan geslaagde start spreken.

KV Kortrijk was de gevaarlijkste ploeg. Dat resulteerde in de 1-0 van Coulibaly op slag van rust. De aanvaller legde de bal binnen na een knappe actie met Ibou, die zelf eerder al dé kans op de 1-0 had gemist.

In de tweede helft ging Bergen actief op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er echter niet. Mollez -die opnieuw de voorkeur kreeg op Verbauwhede- bracht redding op een poging van Oris. Jarju was er al even dicht bij, maar hij kende evenmin succes. Onderweg kreeg Collet nog twee keer geel.

KV Kortrijk boekt zo zijn tweede overwinning van het seizoen, en kan terugblikken op een meer dan geslaagde seizoensstart. Met zeven punten uit vijf wedstrijden vermijden zij voorlopig de degradatiezone, waar Bergen op dit moment in vertoeft.