Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stayen
Promovendus Lierse start met verlies
Ruben Philippe

STVV kon vanavond de drie punten thuis houden tegen Lierse. De promovendus verloor met 1-0. Euvrard kopte de enige goal in de eerste helft voorbij nieuwkomer Kawashima.

Bij Sint-Truiden kwamen drie nieuwe namen aan de aftrap. Mark Volders nam voor de eerste keer plaats onder de lat van STVV. Voorts moesten Gregory Christ en Yannick Rymenants de flank bestrijken. Bij promovendus Lierse was het uitkijken naar het debuut van de Japanse doelman Kawashima.

De thuisploeg begon zeer hevig aan de wedstrijd. Geruggensteund door het luide publiek kon Peter Delorge een eerste keer dreigen. Zijn volley vloog echter naast het doel. Even later probeerde ook Ibrahima Sidibé het met een halve volley, ook hij kende geen succes. Lierse kon na een kwartier voor de eerste keer dreigen via Joeri Dequevy. De middenvelder, over gekomen van Roeselare, trapte een afvallende bal nipt naast.

Nadien volgde twee dolle minuten. Eerst trapte Christ richting de goal, zijn schot werd in hoekschop geduwd door Kawashima. De daaropvolgende corner werd door Sidibé aan de tweede paal gekopt, opnieuw lag Kawashima in de weg. Enkele tellen later had de doelman echter geen verhaal op de kopbal van Vincent Euvrard. De bedrijvige Christ bracht de bal voor op het hoofd van de centrale verdediger.

Aimé Antheunis zag zijn ploeg niet goed spelen. Hij kwam tien minuten voor rust met een dubbele wissel. De wedstrijd van Kevin Janssens en Joseph-Désiré Job was uitgespeeld, Jurgen Cavens en Mohamed El-Gabas waren hun vervangers. Plots kwam Lierse meermaals gevaarlijk opzetten. Tomasz Radzinski kopte in eerste instantie tegen de paal, de rebound van Dequevy kende geen succes. Twee minuten later behoedde Sidibé de thuisploeg van de gelijkmaker. De Senegalees haalde de bal van de doellijn.

Aan de start van de tweede helft was Lierse opnieuw dicht bij de gelijkmaker. Volders redde met de benen op het schot van de invaller El-Gabas. Ook de tweede poging van El-Gabas werd door Volders gepakt. Nadien werd de wedstrijd veel pittiger met een resem gele kaarten tot gevolg. Grote kansen kwamen er niet meer, al was Sidibé er met een hobbelballetje nog dicht bij. Aan de zijde van Lierse kwam Cavens oog in oog te staan met Volders, maar hij knalde de bal met zijn linker over.

De thuisploeg kwam nadien opnieuw meer opzetten. Invaller Hervé Onana kwam net te kort op een voorzet vanop links. Ook Giel Deferm kon zijn kopbal niet tussen de palen krijgen. De bezoekers vonden de weg naar de zestien niet meer. In de laatste minuut was het nog even de adem in houden toen El-Gabas de bal scherp voor doel bracht. Het leer schoot echter aan iedereen voorbij. Zo hield STVV stand en was het bovendien de bovenliggende ploeg. Promovendus Lierse start met een valse noot.