Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Regenboogstadion
Puntendeling aan Gaverbeek na spektakel in tweede helft
Steurbaut Kersten

Zulte Waregem – Kortrijk heeft geen winnaar opgeleverd. Na een spectaculaire tweede helft verdeelden de streekgenoten de punten. Hugo Broos heeft nog niet verloren met Zulte Waregem

De eerste helft was een langgerekte geeuw zonder doelkansen, maar na de pauze ontplofte de derby van Zuid-West-Vlaanderen. De inbreng van Teddy Chevalier zorgde voor veel meer beweging bij de thuisploeg.

Tsunami aan kansen

En dat loonde al snel. De Fransman verstuurde Habib Habibou. De Congolees trapte via een Kortrijks been het leer over Damien Lahaye, de vervanger van de geblesseerde Glen Verbauwhede. Chevalier was dicht bij de 2-0, maar zag zijn stiftertje achter doel belanden.

De voorsprong van Zulte Waregem was gevleid. Kortrijk was zowel voor als na de rust de betere ploeg en koppelde zijn overwicht in de tweede helft ook aan een resem doelkansen. Giuseppe Rossini dreigde tweemaal, maar zijn schot week af op Karel D’Haene en zijn kopbal belandde onbegrijpelijk via de buitenkant van de paal naast. De kwikzilveren Ilombé Mboyo zette Sammy Bossut vier keer aan het werk.

De tank van Kortrijk raakte stilaan leeg en Zulte Waregem herstelde het evenwicht. Een schot van Steve Colpaert belandde via David Vandenbroeck naast en Lahaye hield met een tijgersprong Chevalier van de dubbele voorsprong.

Bokila pakt verjaardagscadeau niet uit

Ook de ingevallen, en jarige, Jeremy Bokila had de bezoekers  het nekschot kunnen geven. De jonge aanvaller kreeg een verjaardagscadeau van de klungelende Kortrijk-defensie, maar vergat het presentje uit te pakken: recht op de voeten van Lahaye.

De misser van Bokila kwam Zulte Waregem nog duur te staan. Ibou Savaneh, een andere invaller, schilderde immers de gelijkmaker op het hoofd van Mboyo. De aanvaller kon deze keer niet missen, al stond hij wel buitenspel.