Datum: 30/12/2010 18:00
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Regenboogstadion
Traoré bezorgt Zulte Waregem punt in slotseconde

In de allerlaatste seconden van de wedstrijd kon Moussa Traoré de gelijkmaker tegen de netten knallen. Een zware ontgoocheling voor AA Gent dat met een 1 op 6 in zijn laatste twee wedstrijden de winterstop in moet.

Bij Zulte Waregem verving Minne achteraan de geschorste Maréval en vooraan werd Traoré beloond voor zijn winning goal tegen Standard. Francky Dury roteerde zoals gebruikelijk en liet Traoré opdraven voor Azofeifa.

Geen herhaling van de heenwedstrijd deze keer. In een bijzonder spectaculaire wedstrijd haalde Gent het toen met 5-3. Maar toch een aardig begin van de wedstrijd, zeker van de kant van Zulte Waregem. Chevalier en Matton hadden toen al verwittigingen verstuurd.

Droge knal Hyland

Derde keer goede keer echter. Coulibaly kopte een hoekschop weg, recht in de voeten van Hyland. Die controleerde mooi, maar zijn knal was nog van betere kwaliteit. Door een bos van benen verdween het leer in doel. Een droomstart voor Zulte Waregem.

Zulte behield lange tijd het initiatief en had ook de betere kansen, maar de eerste goeie kans voor Gent hing meteen tegen de touwen. Bossut kon eerst nog de poging van De Smet keren, maar raakte daarna niet snel genoeg recht om de rebound van Ljubijankic uit zijn doel te houden. Ondertussen was Conte al weer naar de kant na een botsing met Colpaert.

Fantastisch was de eerste helft zeker niet te noemen, daarvoor waren er blijkbaar al te veel spelers met hun hoofd in vakantie, maar spannend bleef het wel. Soms wat opwinding wel via Habibou en El Ghanassy bijvoorbeeld, maar verder moesten de doelmannen niet echt meer in actie komen.

Owngoal Vandenbroeck

De tweede helft was van een iets beter niveau. Vooral Gent kwam snediger uit de kleedkamer. Ljubijankic miste een paar goede kansen en bij Zulte Waregem kwam Traoré net te kort om Jorgacevic te verslaan.

Toch kwam Gent op voorsprong, maar het had daar wel wat hulp van Dachelet bij nodig. De verdediger kopte een voorzetje van El Ghanassy in eigen doel via de deklat. Een zware tegenslag voor Zulte Waregem dat na de goal echt aangeslagen leek, want de Buffalo's waren nu duidelijk de betere ploeg.

De wedstrijd was echter veel te sloom om goed genoemd te kunnen worden. De vele overtredingen lieten goed voetbal amper toe. De kansen waren er, maar het tempo zat niet in de wedstrijd. Iedereen had zich al neergelegd bij een zege van Gent, maar niet de elf van Zulte Waregem.

Bij een laatste hoekschop (de vier minuten extra tijd waren al verstreken) ging Jorgacevic onder de bal door en Traoré bezorgde Zulte Waregem wat op basis van de eerste helft misschien wel een verdiend punt mag genoemd worden.