Datum: 12/03/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Daknam
Geen winnaar in het duel tussen Lokeren en Lierse
Michiel Derwael
| 0 reacties
Geen winnaar in het duel tussen Lokeren en Lierse
Foto: © SC

Lokeren heeft een uitstekende kans laten liggen om een grote stap richting play-off 1 te zetten. De Waaslanders speelden veertig minuten tegen tien man, maar weigerden te profiteren van de numerieke meerderheid. Lierse komt met een punt niet verder.

De wedstrijd op Daknam begon met een minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbeving in Japan, maar doelman Eiji Kawashima was geen rustig begin gegund. Lokeren startte als een wervelwind aan de wedstrijd en Jérémy Taravel was na vier minuten al dicht bij de openingstreffer. Kawashima liet zich niet uit evenwicht brengen.

Cursus verdedigen
Het traditionele vroege Liers tegendoelpunt kwam er toch. Opnieuw na geblunder in de geel-zwarte defensie. Wie wil er op het Lisp een cursus ‘Hoe begin ik geconcentreerd aan wedstrijd?’ gaan geven?

Op een snelle tegenstoot kregen Benjamin De Ceulaer en Nill De Pauw vrij spel. De laatste maakte eenvoudig zijn vierde doelpunt van het seizoen, al hing er wel een buitenspelgeurtje aan de Lokerse treffer.

De driepunter leek zo al vroeg in de Wase kannen en kruiken, maar de thuisploeg liet Lierse onnodig terug in de wedstrijd komen. Ivan Leko mikte nog een bal op de paal, daarna eiste Jurgen Cavens een hoofdrol op.

Het Lierse jeugdproduct stuitte eerst nog twee keer op Copa, maar toonde zich bij zijn derde poging wel efficiënt: het leer werd beheerst voorbij de Ivoriaanse doelman geplaatst. De thuisdefensie stond erbij en keek ernaar.

Winterslaap Radzinski
Trond Sollied zag in het begin van de tweede helft zijn troepen gereduceerd tot tien man na de uitsluiting van Kris De Wree, voor een trekfout op De Ceulaer. Het numerieke overwicht kon de thuisploeg echter niet inspireren om de poorten naar play-off 1 helemaal open te beuken.

Integendeel. Een moedig en strijdvaardig Lierse voerde de druk op. Tomas Radzinski is echter duidelijk nog niet uit zijn winterslaap ontwaakt en mikte een goed uitgevoerde counter knullig in de tribunes. Sibonisio Gaxa liet het zijnet trillen.

Sporting Lokeren blijft dankzij het puntenverlies van KV Mechelen op koers voor play-off 1, maar laat vanavond de kans liggen om zijn plaats bij de eerste zes veilig te stellen. Voor Lierse levert het puntje weinig op. Het moet volgende week tegen Club Brugge een beter resultaat halen dan Eupen op KV Mechelen.

Herbeleef Sporting Lokeren - Lierse SK