Datum: 22/08/2010 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Sterke Soumahoro leidt Buffalo's naar winst
Bram Coenen
| 0 reacties
Sterke Soumahoro leidt Buffalo's naar winst
Foto: © SC

AA Gent blijft bovenaan het klassement meedraaien na een nieuwe zege. Op het veld van Charleroi wonnen de Buffalo's met 1-3 dankzij onder meer een sterke Yaya Soumahoro.

Jacky Mathijssen liet in vergelijking met de match van vorige week Cyril Théreau, Onur Kaya en Eitan Tibi aan de kant. Bij AA Gent mocht Shlomi Arbeitman zich voorin bewijzen. Verder kregen onder meer Bernd Thijs en Christophe Grondin rust met het oog op de belangrijke terugmatch in de Europa League tegen Feyenoord komende week donderdag.

Losada

Charleroi ging het best van start en kreeg meteen enkele kleine kansjes via Orlando Dos Santos en Hernan Losada. Hun schoten misten echter de nodige precisie. Gent kon daar weinig tot niets tegenover stellen in het openingskwartier. Enkel linksachter Kenny Thompson kon eens dreigen, maar Cyprien Baguette stond attent te keepen. Op het kwartier was er opnieuw een goede actie van Orlando, die de bal tot bij de volledig vrijstaande Losada bracht. De Argentijn kreeg alle tijd om aan te leggen en plaatste de bal enig mooi in de bovenhoek voorbij een kansloze Bojan Jorgacevic.

Gent kwam nadien wel iets beter in de wedstrijd, maar verder dan vrijetrappen van Yaya Soumahoro en Randall Azofeifa kwam het voorlopig niet. Charleroi had zelfs de kans om verder uit te lopen, maar Moussa Gueye trapte te zwak om Jorgacevic te kunnen bedreigen. Gent verdiende het eigenlijk niet, maar net na het halfuur kwam het toch op gelijke hoogte toen Baguette een vrijetrap van Azofeifa maar half kon wegwerken. Soumahoro na het geschenk dankbaar in ontvangst en knalde de gelijkmaker staalhard in de verste hoek binnen. Net voor rust kwamen de Buffalo's zelfs op voorsprong. De sterke Soumahoro kapte zich knap vrij en bracht de bal tot bij de goed infiltrerende Stijn De Smet. Die aarzelde niet en knalde kurkdroog in het dak van het doel.

Arbeitman mist penalty

Geen wissels bij de start van de tweede helft. Ook in het spelbeeld niet meteen want Hervé Kage tekende voor de eerste kans van Charleroi na rust. Zijn afstandsschot ging maar nipt over de kooi van Jorgacevic. Nadien was het echter al Gent wat de klok sloeg. Zlatan Ljubijankic bracht de bal voor doel, maar Arbeitman kon te weinig kracht zetten om Baguette te verontrusten. Nadien was er opnieuw een knappe actie van Soumahoro, maar Ljubijankic kon niet afronden. 25 minuten voor tijd kregen de Buffalo's een uitgelezen mogelijkheid om de zege veilig te stellen na een penaltyfout van Naïm Aarab op Soumahoro, maar Arbeitman knalde knullig op Baguette. Dury was razend en haalde de Israëliër meteen naar de kant.

Charleroi probeerde nadien nog wel te reageren, maar verder dan een kans van Aarab kwam het niet meer. De ingevallen Yassine El Ghanassy bezorgde Gent 5 minuten voor tijd zelfs nog een ruime zege na een knap uitgespeelde aanval via Ljubijankic en De Smet. Gent blijft door deze zege aardig voorin meedraaien met een 9 op 12. Voor Charleroi dreigt alweer een moeilijk seizoen na een 2 op 12.

Herbeleef Charleroi - KAA Gent