kvmKV Mechelen
staStandard
Datum: 17/09/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Achter de Kazerne
Pandza bezegelt het lot van zwakke Rouches
Nico Wieme
| 0 reacties
Pandza bezegelt het lot van zwakke Rouches
Foto: © SC

KV Mechelen heeft met het kleinste verschil gewonnen van Standard. De Rouches gaven op geen enkel moment de indruk voor de drie punten te willen gaan en kregen in het slot van een matige match het deksel op de neus.KVM verstevigt zijn positie in de top-6.

Ondanks de nederlaag bij KV Kortrijk op de vorige speeldag behield KV-coach Marc Brys het vertrouwen in dezelfde elf. De Maneblussers misten hun start niet met een dertien op achttien en lieten zich niet uit hun lood slaan door het puntenverlies bij KVK. Dominique D’Onofrio voerde noodgedwongen één wissel door: Mbaye Leye verving de licht geblesseerde Mehdi Carcela. De middenvelder begon op de bank.

Zwak begin

De wedstrijd kende zeker geen vliegende start. Standard nam het initiatief en KV loerde op de tegenaanval. De passing bij de Maneblussers was echter te onverzorgd om de bezoekers in verlegenheid te brengen. Het eerste noemenswaardige wapenfeit was meteen een incident. In een luchtduel ging Leye met de arm te gretig in op Yoni Buyens, maar ref Laurent Colemonts vond geel zwaar genoeg voor de ex-Gentspits.

Op het eerste echte doelgevaar was het bijna een halfuur wachten. Steven Defour krulde een vrijschop een half metertje over de kooi van Olivier Renard. Vijf minuten later kreeg Mechelen dé kans op de openingstreffer, maar de volledig vrijstaande Kevin Geudens kopte recht naar beneden in plaats van tegen de netten.

Mechelse missers

De thuisploeg nam resoluut het heft in handen en dat resulteerde in enkele schermutselingen voor doel. Toen Daniel Opare weggleed, mocht Xavier Chen rustig voorzetten. Jonathan Wilmet leek de 1-0 voorbij Sinan Bolat te koppen, het leer ging echter aan de verkeerde kant van de paal buiten. Vlak voor de pauze kon Standard dan toch eens aan de Mechelse druk ontsnappen en Renard had een goede reflex in huis op een poging van Aloys Nong.

Standard kwam gretig uit de kleedkamer en Nong kreeg al meteen een goede kans. De kopbal van de voormalige KV-spits belandde pal in de armen van Renard. De Luikse storm ging even snel weer liggen als hij gekomen was en de rood-gelen namen de touwtjes weer in handen. Boubacar Diabang mocht randje buitenspel op Bolat afgaan, maar de Turkse Belg was net iets eerder op de bal.

Geleidelijk aan verdween het vuur uit de match tot Buyens de vlam weer aanwakkerde toen hij alleen voor Bolat verscheen. Opnieuw toonde het sluitstuk van de Rouches zich de betere in het duel. Aan de overzijde dwong Mémé Tchité Renard tot een kattensprong en even later kopte de verloren zoon de bal naast.

Deksel op de neus

Een doelpunt hing in de lucht en dat gebeurde ook. Op vrijschop van Tom Soetaers torende Boris Pandza boven alles en iedereen uit en kopte de bal staalhard tegen de touwen. Voor de Bosniër meteen zijn tweede doelpunt van de competitie en het bezorgde Malinois meteen drie gouden punten. De Rouches keerden met een kater terug naar Luik.

Herbeleef KV Mechelen - Standard