Datum: 29/07/2011 20:30
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: King Power at Den Dreef
Leuven deelt mokerslag uit aan 10 Brusselaars

Anderlecht heeft op de eerste speeldag direct zijn eerste verlies laten optekenen op het veld van neo-eerstklasser OH Leuven. Na een halfuur moesten de Brusselaars al met tien voort na rood voor Odoi. Lukaku scoorde, maar een own goal van Samuel en een late goal van Amoah velden het verdict.

De wedstrijd werd door Anderlecht meteen in handen genomen. De spelers lieten de bal van voet tot voet gaan, maar kwamen moeilijk in de buurt van Leuven-doelman Lenaerts. Tot Canesin zich met een technisch hoogstandje voorbij Raymaekers werkte en deze aan zijn truitje ging hangen. Gumienny twijfelde niet en wees dadelijk naar de strafschopstip.

En wie laat je in zo'n geval plaatsnemen achter de bal? Jawel, Romelu Lukaku. De jongeling staat nu wel echt dicht bij een vertrek naar Chelsea en dus eiste hij de honeurs op. Keihard schoot hij door het midden, maar de voeten van Yves Lenaerts lagen daar ook nog en dus geen eerste treffer voor de diepe spits van de Brusselaars.

Rood Odoi, goal Lukaku
Weinig kansen in die eerste helft, want ondanks een bedrijvige Lukaku hield de dichtbevolkte verdediging van Leuven goed stand. Aanvallend kon de neofiet in eerste klasse weinig klaarmaken, want Ronny Van Geneugden koos met Ruytinx voor slechts één spits. Remacle en De Vriese moesten telkens diep terugzakken om de opkomende Odoi en Safari af te dekken.

Die Odoi mocht na een halfuur echter al de douches opzoeken na een aanslag met gestrekt been op de knie van Emmerik De Vriese. En Gillet - die eindelijk op het middenveld mocht spelen - stond alweer op de rechtsachter.

Wie dacht dat de paars-witten daardoor aangeslagen waren, mocht na drie minuten alweer zijn mening herzien. Suarez haalde een lange bal schitterend uit de lucht en bediende Lukaku die Lenaerts dan toch te grazen kon nemen. Al weten we niet of hij het nu echt zo bedoeld heeft, want de trap kwam nogal stuntelig over.

Own goal Samuel, Amoah met genadeslag
De nieuwelingen van Anderlecht zullen zich hun eerste wedstrijd voor Anderlecht nog lang heugen. Na de rode kaart van Odoi was het de beurt aan Samuel om de wet van Murphy te leren kennen. De Braziliaanse verdediger klopte zes minuten na de rust zijn eigen doelman met een kopbal in het hoekje.

Leuven werd de betere ploeg en de aanvalsgolven volgden elkaar in hoog tempo op en de uitbraken van de paars-witten (laat iemand hen ook zeggen dat die fluoschoenen pijn aan de ogen doen) werden steeds zeldzamer. Maar Anderlecht herpakte zich en kon via een uitmuntende Suarez nog een paar heel goeie kansen bij elkaar voetballen. Lukaku kwam echter telkens iets te kort om zijn voorzetten binnen te duwen.

Ook de Leuvenaars lieten zich niet onbetuigd. Zo mocht Amoah op Proto afgaan maar besloot in het zijnet en was ook het schot van Remacle niet zuiver genoeg. Roelandts schoot ook nog eens van dichtbij over. Patrick Amoah scoorde in de toegevoegde tijd nog de 2-1. Hij werd afgezonderd voor Proto en fusileerde genadeloos de onmachtige Anderlecht-doelman.