Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen telt Kortrijk in tweede helft uit
Jim Bogaert

Bergen heeft zich vanavond in de top zes van het klassement genesteld. De ploeg van Van Wijk liep in de tweede helft over een tot tien man herleid KV Kortrijk die zo nog steeds op zijn eerste uitzege wacht.

Na tien minuten spelen keek Bergen al tegen een achterstand aan. Timmermans werkte een voorzet van Nfor slecht weg waardoor het leer voor de voeten van Veselinovic kwam. De Serviër kraakte zijn schot, maar Oussalah was goed gevolgd en opende de score. Bergen ging op zoek naar de gelijkmaker, maar creëerde weinig kansen. Perbet kwam weinig in het stuk voor, maar dwong wel een hoekschop af. Die leverde bijna de gelijkmaker na vuurwerk in het strafschopgebied. Maar De Mets redde de bal van de lijn. Uitstel van executie bleek later, want een periode van dominantie van de thuisploeg werd vijf minuten voor rust dan toch omgezet in de welverdiende gelijkmaker. Op hoekschop van Matthys kopte Sapina de 1-1 op het scorebord. Van Hout kwam wel uit, maar miste zijn interventie volledig.

Vijf minuten na rust mocht Kortrijk al meteen met tien verder nadat Pavlovic zijn tweede geel van de avond pakte.  Wat volgde was een stormloop van de thuisploeg met reuzekansen voor Bourabia en Lepicier. Bergen geloofde in een overwinning. Kortrijk probeerde stand te houden, maar liep midden de tweede helft tegen een strafschop na een duw van Zukanovic in Perbets rug. De topschutter twijfelde niet en schoot zijn ploeg met zijn 11de van het seizoen de top zes binnen. Niet veel later telde Ibou zijn ex-ploeg helemaal uit, waardoor Bergen zijn schaapjes op het droge had.