Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Spektakelrijke derby op het Lisp eindigt op gelijkspel
Robby Morren

Lierse en KV Mechelen hebben elkaar in evenwicht gehouden in een bijzonder aantrekkelijke derby. De thuisploeg kon in blessuretijd nog de 2-2 scoren.

Robby Morren in Lier

Dat de derby tussen Lierse en KV Mechelen felbeladen was, bleek nog voor de wedstrijd toen beide supportersclans slogans naar elkaar scandeerden en bengaals vuur bovenhaalden. Op het veld was het al KV Mechelen wat de klok sloeg. Al bij de eerste aanval hadden de bezoekers moeten scoren maar Destorme duwde een prima voorzet van vlakbij onbegrijpelijk naast.

Strafschop
Een paar minuten later was het dan toch prijs voor KV Mechelen: Diabang werd diep gestuurd, pakte Ayew op snelheid en werd in het strafschopgebied neergehaald. Ref Van De Velde twijfelde niet en wees naar de stip. Kawashima koos de juiste hoek maar de trap van Gorius was zuiver en het leer hing tegen de netten. De gemoederen liepen even hoog op bij de thuisaanhang en de stadionomroeper moest de supporters vragen om rustig te blijven.

Kawashima
Lierse slaagde er niet in te reageren, het waren de bezoekers die de beste kansen bleven creëren. Zo had Kawashima puike reddingen in huis op een kopbal van Destorme en een poging van Diabang. Het publiek veerde recht toen een Biset de bal met de hand beroerde in de zestien maar ref Van De Velde wees ditmaal niet op de stip, een twijfelachtige beslissing.

Pech voor Lierse
De problemen stapelden zich op voor Lierse want Maric en Grncarov konden niet verder spelen na een botsing en coach Janssens bracht Kovacs en Frans in hun plaats. Ook in het begin van de tweede helft kenden de Pallieters de nodige dosis pech want pas uit de kleedkamer trapte Elgabas de bal tegen de binnenkant van de paal. Het doelpunt viel wel aan de overkant toen Mechelen een counter prima uitspeelde. Diabang bracht Cordaro voor Kawashima en die knalde het leer tegen de netten.

Aansluitingstreffer
Terwijl we dachten de wedstrijd gespeeld was, zette Elgabas zich door en ging neer in de zestien. De scheidsrechter compenseerde en legde de bal ditmaal wel op de stip. Diezelfde Elgabas zette de strafschop feilloos om. We kregen opnieuw een wedstrijd, ook omdat Diabang een minuut na de aansluitingstreffer dé kans liet liggen op een derde Mechelse goal: vanop een meter trof hij de buitenkant van de paal.

Gelijkmaker in blessuretijd
Lierse rook zijn kans en trainer Chris Janssens stuwde zijn troepen naar voor, terwijl KV Mechelen op de tegenaanval speculeerde. Het leverde enkele mogelijkheden op langs beide kanten, onder meer Kovacs zag zijn kopbal gestopt worden door Ma-Kalambay. In blessuretijd ontplofte het Lisp dan toch toen Ma-Kalambay uit zijn doel kwam en de ingevallen Flavio Da Silva de bal over de grote doelman kon koppen, 2-2 was de eindstand.

Met deze puntendeling schiet geen van beide clubs heel veel op.