Datum: 03/12/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse start met Sonck tegen KV Mechelen
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Lierse start met Sonck tegen KV Mechelen
Foto: © SC

Ondanks het kille herfstweer wordt het een hete avond in het Herman Vanderpoortenstadion waar de derby tussen Lierse en KV Mechelen wordt gespeeld. Beide teams hunkeren immers naar puntenwinst.

Lierse-coach Chris Janssens brengt Wesley Sonck aan de aftrap, hij moet samen met Huysegems voor de doelpunten zorgen. Bij KV Mechelen komt Xavier Chen opnieuw in de ploeg, Yves Ma-Kalambay staat onder de lat.

Voor beide coaches is dit een levensbelangrijke wedstrijd. De coach die hier verliest, mag voor zijn job beginnen vrezen.

Lierse kon vorige week geen punt thuis houden tegen Club Brugge en bleef zo achter met een schamele 3 op 12. De Pallieters tellen nog slechts 2 punten meer dan rode lantaarns STVV en Westerlo. Winst is een must, dat benadrukten Thomas Wils en Stein Huysegems deze week tegenover onze redactie.

KV Mechelen kampeert nu nog op een veilige 11de plaats maar de rechterkolom van het klassement zou er na vanavond wel eens heel anders uit kunnen zien. KV Mechelen behaalde 4 punten uit zijn laatste 4 wedstrijden maar ook voor hen is puntenwinst in deze derby een must, anders zien ze Lierse op gelijke hoogte komen en komt ook voor hen het degradatiespook angstvallig dichtbij.

Coach Marc Brys krijgt af te rekenen met een overvolle lappenmand: Van Hoevelen, Biebauw, Vandenbergh, Wilmet, Vidarsson, Van Loo en Geudens zijn out met blessures. Iddi is geschorst. Ook Lierse telt met Thompson, Claasen, De Wree, Yasser en Gilberto heel wat geblesseerden.

Wat denkt Bwin over deze wedstrijd?
Lierse is favoriet. Een gokje op KV Mechelen daarentegen zal u meer opleveren. U krijgt van ons 150 euro gratis krediet om te gokken. Schrijf u in via deze website en ga met een zak geld naar huis.

Steekt Lierse de armen in de lucht, dan krijgt u bij Bwin 337,5 euro bij een gok van 150 euro. Bij winst van KV Mechelen wint u 465 euro.

Meer nieuws