Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen kan 2-0 voorsprong niet vasthouden
Thomas De Block

Bergen en OH Leuven hebben 2-2 gelijk gespeeld. Op een moeilijk bespeelbaar veld kwam Bergen in het slot van de eerste helft 2-0 voor. In de tweede helft verloor Bergen gaandeweg de controle over de wedstrijd en wist OHL nog twee keer te scoren.

Een matig gevuld stadion had meteen in de mot dat de grasmat fel te lijden had onder de zware regenval eerder op de dag. Een duikelpartij in het veld leverde al gauw een koude douche op, zo ondervond onder andere Remacle bij OHL. De openingsminuten waren voor Bergen, maar de zompige grasmat maakte combinatievoetbal vrijwel onmogelijk. Bergen kwam niet verder dan enkele ongevaarlijke schoten, terwijl OH Leuven een resem corners versierde, die geen gevaar opleverden.

Beide ploegen hadden te weinig inspiratie om voor uitgespeelde doelkansen te zorgen. Toch leken de fysiek sterke Leuvenaars het heft in handen te nemen. Met afstandsschoten konden ze Bergen-doelman Berthelin echter niet bedreigen. Een gekrulde vrije trap van OHL-speler Annys leverde nog het meeste gevaar op.

Weer Perbet

Na een half uur begon het terug te regenen, wat het voetbal niet bevorderde. Het thuispubliek werd niet warm van het spelbeeld en kreeg bovendien af te rekenen met enkele vreemde beslissingen van de scheidsrechter. Zo leverde een ingebeelde hoekschop voor OH Leuven een ludiek applaus op.

Beide ploegen bleven moeite hebben met het veld en uiteindelijk hadden de natuurelementen ook een hand in het eerste doelpunt. Een vrije trap van Ibou werd gedragen door de wind en uiteindelijk in het midden van het doel gedeponeerd, 1-0 voor Bergen. Na het doelpunt probeerde OH Leuven meteen te reageren. Dat leverde na ruim veertig minuten spelen een eerste bal tussen de palen op. Toch moesten de bezoekers een nieuwe klap incasseren. Een mooie één twee tussen Perbet en Bourabia werd door de eerste afgewerkt. Met zijn zeventiende doelpunt van het seizoen zat Bergen op rozen bij de rust.

OHL terug in de wedstrijd

Bij het begin van de tweede helft leek OH Leuven niet in staat om terug in de wedstrijd te komen. De goede wil was er wel, maar dat leverde geen kansen op. Bergen speelde een stuk snediger en had nog voor het uur een derde keer kunnen scoren, het schot van Perbet was echter te zwak. Ondertussen kon OHL geen enkel schot meer tussen de palen brengen. De wedstrijd leek dan ook vroeg in een beslissende plooi te zijn vallen.

Verrassend genoeg kwam OHL terug in de wedstrijd. Na een mooie één twee kon Remacle de aansluitingstreffer scoren, 2-1. Bergen verloor langzaamaan de controle over de wedstrijd. OHL zette druk naar voren, maar bleef moeite hebben met de grasmat. Ondertussen namen de zenuwen toe bij Bergen-coach Van Wijk. Hij zag hoe zijn troepen steeds meer last leken te krijgen van de bekerwedstrijd eerder deze week. Meer en meer misverstanden slopen in het spel van De Draken, maar OH Leuven kon daar niet meteen van profiteren.

Remacle zorgt voor een punt

Van Geneugden bracht De Vriese in, maar Bergen leek niet van plan om zijn voorsprong nog uit handen te geven. Net wanneer iedereen dacht dat een zege binnen bereik was, kreeg OHL een penalty. Timmermans kreeg rood nadat hij de bal met de hand beroerde waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Remacle twijfelde niet en schoot de bezoekers vijf minuten voor affluiten langszij, 2-2.

Bergen probeerde dan nog een kortstondig slotoffensief in elkaar te boksen, maar verder dan enkele afstandspogingen kwamen de Draken niet meer. Op die manier deelden Bergen en OHL de punten. Voor de bezoekers was het al het zesde duel zonder nederlaag.