staStandard
berBergen
Datum: 26/01/2012 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Rouches klaren de klus in drie minuten
Rouches klaren de klus in drie minuten
Foto: © SC

Standard had genoeg aan drie minuten om Bergen opzij te zetten. De statische verdediging van de Draken werd twee keer voorbijgesneld door de pijlsnelle aanvallers Cyriac en Batshuayi. Perbet maakte de laatste tien minuten nog spannend, maar de gelijkmaker viel niet meer.

Johan Walckiers in Luik

De openingsfase van het duel tussen de twee enige Waalse ploegen in eerste klasse was leuk om te zien, zonder grote kansen echter. Standard probeerde druk te ontwikkelen en Bergen profiteerde daarvan om de counter te hanteren. Op en neer gaand spelbeeld dus, maar enkel schoten van Cyriac en Ciman leverden iets van gevaar op.

De beste kans voor Bergen in die eerste helft kwam voor de voet van topschutter Jérémy Perbet. De bal viel in de zestien, maar de Fransman liet voor één keer de wenkende mogelijkheid liggen en schoot hoog over.

Het was voor Standard het moment om even door te drukken. Twee keer werd de verdediging van de Draken koud gepakt door de snelle spitsen van de Rouches. Eerst glipte Cyriac tussen twee man door om Werner - die ook een rare duik verrichtte - kansloos te laten.

Twee minuten later was het aan de jonge Batshuayi, perfect gelanceerd door de debuterende Gakpé, om door de buitenspelval te glippen en het koel af te maken. Beide keren zag de defensie van de Henegouwers er maar loom uit. En Standard, die leken bij de rust al gewonnen spel te hebben.

Standard had voor de rust een kwartier doorgedrukt en dat vonden ze blijkbaar genoeg. Bergen mocht iets meer initiatief nemen, maar weer Perbet verbrodde een grote kans. Een voorzet van Matthys werd veel te zwak ingeschoten. Standard loerde op de counter en daarbij maakte nieuwkomer Gakpé toch een sterke indruk.

Een indruk die de bezoekers niet nalieten, want het fris-van-de-lever-voetbal van 2011 kwam er niet meer uit. Toch kon Perbet zijn doelpuntentotaal nog aandikken tot achttien. Een kans die hij zelf creëerde en mooi afmaakte. Ineens weer spanning in een match die zich tot dan naar het einde sleepte.

Bergen probeerde nog een gelijkspel uit de brand te slepen, maar de ingevallen Mombongo vond Bolat en het zijnet op zijn weg. Standard maakte het zichzelf moeilijk door niet door te drukken en de wedstrijd helemaal te beslissen. Toch behaalde het zijn tweede zege van 2012 terwijl Bergen met een 1 op 9 achterblijft.

Herbeleef Standard - Bergen

Vooraf