cerCercle Brugge
staStandard
Datum: 29/01/2012 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Jan Breydel
Zakelijk Standard wint met kleinste verschil van Cercle
Tomas Taecke
| 0 reacties
Zakelijk Standard wint met kleinste verschil van Cercle
Foto: © SC

Standard had genoeg aan een doelpunt van Batshuayi om Cercle Brugge in eigen huis te verslaan (0-1). Groen- zwart was vooral na de rust de betere ploeg maar kon de nederlaag tegen een slap Standard niet meer afwenden.

Tomas Taecke in Brugge

Met Coppens in plaats van Verbist onder de lat begon groen-zwart het best aan de wedstrijd. Baldé zette meteen scherp voor, maar niemand bij Cercle stond in de kleine rechthoek om de bal binnen te duwen. In de herneming plaatste Mertens het leer met links in de armen van Bolat. Cercle was voor de pauze de evenknie van de Rouches maar kwam na de blitsstart niet meer in de buurt van de Turkse doelman.

Ook de Luikenaars bakten er weinig van in het eerste bedrijf. Standard combineerde wel, maar kwam net als Cercle niet verder dan de zestien meter. Eén keer moest Coppens zich onderscheiden op een krachtige kopbal van Cyriac. De slappe schoten van Mujangi Bia en opnieuw Cyriac konden de invallersdoelman niet bedreigen. Vlak voor de pauze kreeg Baldé nog een mogelijkheid. Op aangeven van Janssens trapte hij volledig naast de bal. Aan de overzijde reageerde Coppens op slag van rust alert op een poging van de knap dribbelende Batshuayi.

Batshuayi scoort bij eerste kans in de wedstrijd

Standard kwam het scherpst uit de kleedkamers en forceerde meteen uit het niets de openingsgoal. Na knap samenspel schoof Batshuayi vanuit uit een scherpe hoek de 0-1 voorbij doelman Coppens. Een koude douche voor Cercle, dat meteen reageerde. In de kluts kon Rudy van dichtbij afdrukken, maar een Luiks been voorkwam in extremis de gelijkmaker.

Standard ging achterover leunen en Cercle begon in zijn kansen te geloven. Iachtchouk kon tweemaal op rij aanleggen maar vond telkens een Luiks been op zijn weg. Ook Rudy ging op het uur zijn kans maar kende eveneens geen succes. De ingevallen Bjarnason was op een zeldzame tegenaanval dichtbij de dubbele voorsprong. De Ijslander kon vrij inkoppen maar stuitte op Coppens. Aan de overzijde dook D'Haene schuin voor Bolat op, de flankspeler jaagde het leer over het vijandige doel.

Tien minuten voor tijd verloor Cercle Nuno Reis na een onschuldig contact met Cyriac. Even later kon Standard de klus op de counter klaren, maar Coppens hield Mujangi Bia van de 0-2. Op de daaropvolgende hoekschop trapte Ciman maar net naast. De druk van Cercle was in het slotkwartier al veel minder, ook Ciman liet namens Standard na de match te beslissen. Cercle kreeg niet meer wat het misschien wel verdiende en verliest voor het eerst sinds 2007 in eigen huis van Standard. De Rouches boeken hun tweede seizoenszege op verplaatsing.

Herbeleef Cercle Brugge - Standard

Vooraf