Speeldag: Speeldag 24
Stadion: King Power at Den Dreef
Het sneeuwt doelpunten aan Den Dreef
Melissa Maes

OH Leuven misloopt de broodnodige driepunter. Het kwam nochtans op voorsprong, maar AA Gent wist het laken naar zich toe te trekken op het moeilijk te bespelen veld.

Melissa Maes in Leuven

Op een bevroren ondergrond en bij vriestemperaturen van -12 graden moesten OH Leuven en AA Gent op zoek naar de drie punten. Trond Sollied maakte enkele opmerkelijke keuzes voor zijn basiselftal.

Zo kreeg Frank Boeckx zijn plaats onder de lat terug. “Hij kent deze weersomstandigheden en Sergio Padt is misschien te groot voor zo’n bevroren veld”, verdedigde de trainer zijn keuze. Benito Raman stond voor het eerst aan de aftrap. Een bewuste keuze van de Noorse coach, want de kleine technische speler toonde zich naast een onbevreesde aanvaller ook een prima schaatser aan Den Dreef.

Ondanks AA Gent het meest balbezit had, was het toch de thuisploeg die de openingsgoal wist te forceren. Chuka had al enkele kansjes, maar twintig minuten voor rust gleed hij het schot van Sacha Iakovenko over de doellijn.

Het leek erop dat de promovendus met een voorsprong de rust zou ingaan, maar Rafinha kon met zo’n tussenstand niet leven. Raman zette de laatste actie voor de koffiepauze in en gaf de bal af aan de Braziliaan. In één tijd trapte Rafinha, met een bevroren haardos, van een dertigtal meter in de rechterwinkelhaak.

Eviva Gantoise
Ondanks de koude temperaturen warmde het Gentse vak behoorlijk op. ‘Eviva España’ weerklonk, want Melli bracht na vijf minuten in de tweede periode AA Gent op voorsprong. De actie werd knap ingezet door de twee jeugdproducten van blauw-wit. Raman bediende Hannes Van Der Bruggen die op zijn beurt de Spaanse verdediger vond.

Het doelpunt was nog niet goed en wel gevierd, of het stond alweer gelijk. OHL kreeg een vrije trap die Jordan Remacle knap tot bij Karel Geraerts kreeg. Die twijfelde niet en tikte de bal keurig voorbij Boeckx.

Dat gelijkspel werd weer snel van het scorebord geveegd. Christian Brüls toverde een knappe voorzet uit zijn linkervoet en Petit Pelé Mboyo kopte de 2-3 binnen. Drie doelpunten in nog geen kwartier tijd spelen, niet slecht voor de aanwezige supporters, maar meer viel er eerlijk gezegd niet meer te beleven.

OHL misloopt de broodnodige drie punten en AA Gent blijft in het spoor van leider Anderlecht. Het verschil is voorlopig vier punten. Paars-wit moet morgen nog aan de bak tijdens de topper tegen Racing Genk.