stvSTVV
lokSporting Lokeren
0-2
90' Mijat Maric (pen)
Datum: 20/08/2011 20:00
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stayen
Lokeren behaalt op Stayen zijn eerste zege
Maarten Verhoeven

Lokeren kwam tegen STVV al snel op voorsprong via Maric. In de tweede helft ging Sint-Truiden op zoek naar de gelijkmaker. Na een rode kaart voor Taravel begon het aan een eindoffensief, maar dat leverde niets meer op. Lokeren hield stand en stelde de zege veilig vanop elf meter.

Bij STVV startten Ngawa, Okotie en Deferm in de basis ten koste van Mennes, Christ en Buysens. Lokeren speelde met dezelfde elf als vorige week. De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd en Maric bracht Lokeren snel op voorsprong. Hij verlengde een bal van Leko voorbij Castro. Lokeren kon daarna nog enkele keren dreigen, maar het slaagde er niet in om de score te verdubbelen.

Sint-Truiden kwam halverwege de eerste helft wat beter in de wedstrijd. Vooral onder impuls van Dufer kon het enkele keren dreigen. De gelijkmaker voor de Kanaries zat er in de eerste helft niet in. Lokeren kon met een verdiende 0-1 voorsprong gaan rusten.

STVV op zoek naar gelijkmaker

Maes wisselde onder de pauze beide backs. De Bock en De Roover kwamen op het veld. Bij STVV kwam Christ in de plaats van Delorge. STVV kwam behoorlijk uit de kleedkamer, maar kon moeilijk kansen afdwingen. Na een ongelukkige botsing moesten even na rust ook Kotysch en De Ceulaer noodgedwongen naar de kant, met op het eerste zicht ernstige blessures.

Sint-Truiden ging met de steun van het thuispubliek meer en meer op zoek naar de gelijkmaker. Het kon dreigen via Reza, maar hij geraakte niet voorbij de goed uitgekomen Copa. Christ kon ook nog eens aanleggen. Zijn knal verdween naast het doel. Na een lichte rode kaart voor Taravel kwam er eindoffensief van STVV. Lokeren hield stand en na een fout op Harbaoui schoot Maric de penalty voorbij Castro. Sint-Truiden verdiende op basis van de tweede helft de gelijkmaker, maar blijft met één punt in de kelder van het klassement.