Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Charles Tondreau
Efficiënt Bergen blijft ongeslagen
Maarten Verhoeven

Zulte Waregem domineerde de partij voor rust, maar kwam niet tot scoren. Na rust volgde een koude douche. Bergen stond na enkele minuten 2-0 voor. Zulte Waregem ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar vond een sterke Berthelin op zijn weg. De goal van De Fauw kwam te laat.

Bergen begon aan de partij met dezelfde elf als tegen Anderlecht. Bij Zulte Waregem verving Milunovic de geblesseerde Matton. Zulte Waregem nam na een korte studieronde de partij in handen. De West-Vlamingen dreigden via Dachelet, De Fauw en Trajkovski. Bergen kon daar niets tegenover stellen.

Zulte Waregem controleerde de partij en probeerde het vooral via schoten vanop afstand, met onder meer Milunovic en Maréval. Chevalier was nog eens gevaarlijk en Rossini kopte op slag van rust oog in oog met Berthelin de beste kans naast. Zulte Waregem kon het veldoverwicht van de eerste helft niet omzetten in een doelpunt. Bergen was blij dat het niet met een achterstand moest gaan rusten. Topschutter Perbet kwam niet in het stuk voor.

Koude douche na rust

Na de rust zagen we een heel ander Bergen. Bourabia kopte al snel een voorzet van Timmermans tegen de touwen. Een minuut later verdubbelde Ibou zowaar de voorsprong. Hij kon simpel binnentikken nadat Matumona met een knappe actie de achterlijn haalde. Zulte Waregem leek aangedaan door die twee snelle doelpunten. Perbet was ook nog enkele keren gevaarlijk voor de Draken.

Zulte Waregem herstelde zich en ging gaandeweg op zoek naar een doelpunt. Berthelin voorkwam met een goede parade de aansluitingstreffer van Trajkovski. Ook bij een poging van De Fauw kwam de doelman van Bergen goed tussenbeide en een kopbal van Rossini ging net over. Diezelfde Rossini zette Chevalier op weg naar Berthelin, maar de Fransman was vandaag in goede doen.

Vijf minuten voor tijd kwam het verdiende doelpunt er toch voor Zulte Waregem. Aanvoerder Davy De Fauw trapte een vrije schop voorbij Berthelin. Zulte Waregem kreeg daardoor even hoop op de gelijkmaker, maar niet veel later gingen de boeken dicht. Ibou kopte een voorzet van Bourabia voorbij Bossut. Zo won een efficiënt Bergen van Zulte Waregem, dat de eerste helft domineerde, maar vergat te scoren. Bergen maakte het verschil kort na rust en blijft met 9 op 15 ongeslagen dit seizoen.