Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent opnieuw leider na doelpuntenspektakel
Melissa Maes

AA Gent is voorlopig de nieuwe leider. Blauw-wit won met 6-1 op eigen veld van OHL. De promovendus wist dus niet opnieuw te stunten tegen een topclub.

Melissa Maes vanuit Gent

Het Gentse publiek en een vijfhonderdtal OHL-supporters werden op de eerste dag van oktober getrakteerd op een zomerse voetbalavond. In de eerste helft mochten de fans van beide clubs de armen in de lucht steken.

Net voor het halfuur stond OHL op achterstand. Brüls, zeer sterk in het geven van vrije trappen, krulde de bal knap richting Kaminski, Ljubijankic werkte af. De thuisploeg had de wedstrijd helemaal onder controle, tot vijf minuten voor de rust.

AA Gent speelde bijna de volledige 45 minuten op de helft van de bezoekers. Was de verdediging daardoor in slaap gewiegd? Remacle werd met een diepe pass naar voor gestuurd en die kon makkelijk de gelijkmaker voorbij Jorgacevic brengen.

In de eerste helft kon er ook minstens één strafschop gefloten worden. In de zestien werd Brüls tweemaal tegen de grasmat gelegd, maar scheidsrechter Bourdouxhe zag er geen fout in.

In de tweede periode wilde AA Gent meteen de puntjes op de i zetten. Eerst een reuzekans voor El Ghanassy, maar Kaminski tikte de bal net over zijn doel. Nog geen minuut later stond het toch 2-1 dankzij aanvoerder Arzo die de bal binnenkopte.

De dominante Buffalo’s namen het zekere voor het onzeker en zo kwam de 3-1 op het scorebord. Ljubijankic kopte de bal aan de eerste paal binnen. De adrenaline van de spelers was voelbaar in heel het stadion. Met nog ruim een kwartier op de klok werd het 4-1 dankzij Smolders.

Net voor tijd krijgt blauw-wit alsnog een strafschop na een fout op Smolders. De uitgefloten Coulibaly legde de eigen supporters het zwijgen op en trapte de penalty koelbloedig binnen. Kort daarna kopte Soumahoro nog de 6-1 binnen.

De sfeer was optimaal in het Jules Ottenstadion. Vrolijke liederen en een wave, de toon was gezet voor nog een lange feestavond in Gent. De Gentse Feesten van dit jaar viel letterlijk in het water, dat kan nu goed gemaakt worden.