Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk verslaat Mechelen met nipte, maar verdiende zege
Jim Bogaert

Kortrijk heeft vanavond drie punten gepakt tegen Mechelen. Het domineerde in eigen huis, maar een doelpunt bleef tot een kwartier voor einde uit. Het was uiteindelijk Veselinovic die de Kortrijkzanen wist te verlossen.

De wedstrijd begon evenwichtig met twee ploegen die wilden voetballen. Na nog geen twee minuten spelen, was het al bijna raak. Van Hout liet op nonchalante wijze een plukballetje los waarop Diabang de score weigerde te openen. Kortrijk schoot wakker en nam het heft in handen. Oussalah kon op voorzet van Capon net niet binnenkoppen en Nfor knalde in een tijd nipt buitenskaders.

Flaterende Van Hout
Kortrijk domineerde, maar veel kansen creëerde de soms slordig spelende thuisploeg niet meer. Mulemo trapte nog op Renard, maar Mechelen nam de match meer en meer in handen. Een bedrijvige Destorme was tot twee keer toe gevaarlijk en op het halfuur besloot Van Hout de bezoekers nog eens te helpen. Hij kwam uit, maar miste de bal. Destorme zette Diabang voor een leeg doel, maar hij miste onbegrijpelijk. Zukanovic schilderde een vrije trap net voor rust nog naast de kruising, waardoor na een helft spelen het scorebord nog op 0-0 stond.

Na rust nam kortrijk onmiddelijk het overwicht. De troepen van Brys werden met de rug tegen de Kortrijkse muur geduwd. Mechelen prikte af en toe wel via Iddi en de ingevallen Porto-huurling Oliveira, maar Vanhaezebroucks team bleef domineren. Scoren lukte echter niet waardoor het duel af leek te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Tot Veselinovic een kwartier voor affluiten van mistasten in de Mechelse defensie profiteerde. Hij puntte het leer naast Renard en schonk zijn ploeg zo de verdiende 1-0 zege.