Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Freethiel
Charleroi slaat met drie uithalen verschroeiend toe in het slot
Diederik Geypen

Waasland-Beveren en Charleroi hebben er een gezapig duel uit de rechterkolom van gemaakt. Beide clubs leken de traditie - dat ze maar al te graag gelijkspelen tegen elkaar - in ere te houden, maar in het slot sloegen de Waalse bezoekers snoeihard toe.

Duels tussen Waasland-Beveren en Charleroi stonden in het verleden - de vijf voorgaande - garant voor een puntendeling. Een trend die zich doorzette in het eerste halfuur van de partij die potdicht zat.

Tot minuut 33. Cale stuurde op meesterlijke wijze een pass door het hart van de Zebra-defensie. Een assist waar centrumspits Vukusic wel raad mee wist. De Kroaat scoorde zijn derde competitietreffer.

De Waaslanders gingen met het gewenste gevoel de rust in, maar zagen bij het verlaten van de kleedkamer Robson uitvallen met een verzwikte enkel. Corstjens verving hem centraal achterin.

Die wissel draaide bijna meteen faliekant uit. De nieuwkomer miste zijn interceptie en Kitambala kon profiteren. De aanvaller van de Karolo's schampte de buitenkant van de paal.

Charleroi voerde de forcing en duwde Waasland-Beveren helemaal terug. Geraerts kopte de tweede uitstekende mogelijkheid rakelings naast. Hubert verhinderde Kebano de doorgang. De aanvoerder flirtte met de uitsluiting.

In de laatste tien minuten lukte het dan toch. Galvez-Lopez zwiepte gemeten voor, Dewaest - terug uit schorsing - strafte de onoplettendheid genadeloos af.

De thuisploeg was van slag en de invallers uit het Zwarte Land roken bloed. Galvez Lopez zorgde voor een delirium met de 1-2, Coulibaly tekende op de buzzer zelfs nog de 1-3 aan.