Heerlijk voetballend KV Oostende peuzelt Genk met huid en haar op
Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Oostende

KV Oostende 4 - 0 KRC Genk

Champagnevoetbal à l'Ostendaise. KV Oostende maakte vanmiddag gehakt van KRC Genk. De Limburgers kregen vier doelpunten om de oren en dropen heel stilletjes af naar huis.

Yves Vanderhaeghe gaf Franck Berrier wederom de voorkeur op Yassine El Ghanassy. Verder droeg Sébastien Siani de aanvoerdersband opnieuw vanaf minuut één. Peter Maes kon dan weer geen beroep doen op Bojan Nastic. De verdediger liep op de laatste training een kuitblessure op.

Milic is… een spits?

KRC Genk begon dan wel het scherpst aan de partij, maar de kansen waren voor KV Oostende. Fernando Canesin Matos miste nog oog in oog met Marco Bizot, maar die misser was na twintig minuten voetballen - Genk had al wat gas teruggenomen - vergeten.

Timothy Castagne bleek geen partij voor de dribbels van Knowledge Musona. The Smiling Assassin vond Berrier voor doel. De Fransman - helemaal vergeten door de Limburgse verdediging - kon de 1-0 simpelweg voorbij een kansloze Bizot koppen.

Tiqui taca aan ’t zeetje

Wat moeten we dan zeggen van Antonio Milic? De verdediger was vorige week nog goed voor twee doelpunten. En het lijkt alsof de analisten van Genk de wedstrijd tegen KVC Westerlo gemist hebben. De Kroaat werd amper gehinderd bij het koppen, het scorebord wees ineens 2-0 aan.

Het beste van de middag moest dan nog komen. Iets voor het uur zette Oostende een aanval op die recht uit het boekje van FC Barcelona kwam. Tiqui taca? We overdrijven misschien een beetje, maar de actie én het doelpunt waren beiden wondermooi. Het resultaat: 3-0!

1, 2, 3, 4, 5 en 6!

Het werd erger en erger voor de Limburgers. Leon Bailey werd naar de douches gestuurd - het talent kon een brugje niet verkroppen en pakte zijn tweede geel - terwijl Dimata minuten later een heerlijke run van de ingevallen El Ghanassy tegen de touwen kopte, 4-0!

In de slotminuten zorgde Gohi By Cyriac én Landry Dimata nog voor nummers vijf en zes! Jawel, u leest het goed! En dat is niet alles. De Kustboys springen ineens naar de tweede stek in het klassement. En Genk? Dat wordt ontwaken met een kater op maandagochtend...