Reactie Grappen en grollen met Coucke: "Neerwaartse spiraal bij 4-0" en "Europees voetbal ook goed in 2038"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Oostende
| 16 reacties
Grappen en grollen met Coucke: "Neerwaartse spiraal bij 4-0" en "Europees voetbal ook goed in 2038"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Coucke is een gelukkige voorzitter. De zakenman zag KV Oostende winnen met 6-0 van KRC Genk. "Dat is hier nog nooit gebeurd!"

En een duikje in de archieven geeft Marc Coucke gelijk. In de naoorlogse voetbalgeschiedenis had KV Oostende nooit met 6-0 gewonnen op het hoogste Belgische voetbalniveau.

"Bij de 4-0-tussenstand was ik nog aan het grappen met Luc Devroe", lacht Coucke. "We wonnen vorige week met 5-0 van KVC Westerlo, hé. Ik had even het gevoel dat we in een neerwaartse spiraal zaten." (knipoogt)

De Kustboys lijken zo voor de jaarwisseling al bijna zeker van deelname aan play-off 1. "Het is nog een lange weg. Maar de komende weken (wedstrijden tegen Club Brugge, Zulte Waregem, KAA Gent,..., nvdr.) kunnen we ons bewijzen."

"Ik hoop eerlijk gezegd op een omgekeerd scenario als vorig seizoen", gaat Coucke onverstoord verder. "Toen waren we fenomenaal gestart, maar trapten we in de play-offs op onze adem."

Vorig seizoen waren we fenomenaal gestart, maar trapten we in de play-offs op onze adem

Marc Coucke

En ook in de nacompetitie heeft KVO een doel. "Nu willen we ook meedoen in de play-offs", besluit Coucke. "We willen toch ooit eens Europees voetbal spelen, hé. Al is het ook goed als we dat pas in 2038 halen." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties