Moeskroen - Waasland-Beveren

Waasland-Beveren en Eupen doen gouden zaken in degradatiestrijd, voor Moeskroen wordt het nu wel héél lastig

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Waasland-Beveren en Eupen doen gouden zaken in degradatiestrijd, voor Moeskroen wordt het nu wel héél lastig

Het zijn spannende tijden voor de ploegen die in de Jupiler Pro League tegen degradatie knokken. Zaterdagavond deden Waasland-Beveren en KAS Eupen alvast de beste zaken. Voor Moeskroen wordt het nu nog wat lastiger om in eerste klasse te blijven...

Moeskroen - Waasland-Beveren 1-2

Met Moeskroen - Waasland-Beveren stond er een onvervalste degradatieklepper op het menu. Via Kabasele kwam Moeskroen op voorsprong, maar op slag van rust bracht Camacho de bezoekers vanop de strafschopstip langszij.

Na de pauze leek er lange tijd een puntendeling in de maak, maar iets minder dan tien minuten voor tijd brak Steeven Langil de ban. De aalvlugge winger – sinds januari terug op de Freethiel – maakte er na een solo 1-2 van met een plaatsbal. Zo dompelt Langil zijn ex-club in serieuze degradatiezorgen.

KAS Eupen-KV Kortrijk 1-0

Am Kehrweg haalde Eupen het met het kleinste verschil van de bezoekers uit Kortrijk. De Panda’s speelden na een tweede gele kaart voor van Loo tegen tien Kortrijkzanen, en profiteerden niet veel later van de man-meersituatie. Wague trapte een teruggelegde vrijschop fraai tegen de touwen, meteen voldoende voor drie belangrijke punten.

Goals

1
2

Balbezit

59
41

Aanvallen

70
58

Gevaarlijke aanvallen

43
28

Schoten op doel

4
4

Schoten naast/over doel

5
4

Geblokkeerde schoten

3
3

Hoekschoppen

8
2

Buitenspel

4
0

Fouten

18
12

Vrije trappen

12
22

Doeltrappen

7
10

Inworpen

41
24
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws