Datum: 04/08/2017 20:30
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Standard - KRC Genk (Jupiler Pro League 2017/2018)

Wedstrijd van Speeldag 2 uit de Jupiler Pro League 2017/2018 tussen Standard en KRC Genk.

Marin Răzvan 44' -
44' -

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
90+2
Ochoa redt de meubelen!
Ochoa heeft een mirakelredding nodig om Genk van de 2-2 te houden. Wat een save!
90+2
Ook de mee opgerukte Colley probeert het, maar zijn poging gaat hoog over.
90
We naderen de blessuretijd. Standard lijkt aan het langste eind te trekken. Er komen vier minuten bij.
87
 Gele kaart voor Siebe Schrijvers

85
Het schot van Malinovskyi wordt afgeblokt. Hoekschop voor Genk.

Het blijft 2-1... nog tien minuten!
Eindelijk nog eens een kans voor de bezoekers. Ingvartsen stuurt Samatta diep, maar die kan net niet afwerken.
80
Vervangen Thomas Buffel
Ingevallen Ruslan Malinovskiy

79
 Gele kaart voor Alexander Scholz

78
Vukovic moet weer uit zijn goal, maar deze keer kopt hij de bal wél weg. Weg gevaar.
76
Vervangen Edmilson
Ingevallen Dieumerci Ndongala

76

75
Genk heeft nog een kwartier op de klok, maar de bezoekers zijn onherkenbaar na hun sterke play-off 2 vorig seizoen. Het gemis van Pozuelo?
72
Genk is duidelijk aangeslagen en heeft de wedstrijd niet meer in handen.
70
Ingvartsen maakt zijn competitiedebuut voor Racing Genk. Hij krijgt nog 20 minuten om iets aan de achterstand te doen.
69
Vervangen Bryan Heynen
Ingevallen Marcus Ingvartsen

66
Racing Genk is echt als een kaartenhuisje in elkaar gezakt.
63

Goal
Doelpunt van Paul José Mpoku (Matthieu Dossevi)
GOAL voor Standard!! Mpoku kan zomaar vrij intrappen! Wat een goal!
56
Vervangen Amine Khammas
Ingevallen Bojan Nastic

48

Goal
Doelpunt van Edmilson (Onbekend Onbekend)
Ai, ai ai! Berge trapt een dramatische bal naar Vukovic en die mag de bal uiteraard niet plukken.
46
Vervangen Uche Henry Agbo
Ingevallen Răzvan Marin

Rust
Standard - Racing Genk: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45+1
Mpoku zet twee mannetjes in de wind, maar zijn voorzet laat te wensen over. We gaan rusten met een 0-1 tussenstand.
45+1
Pocognoli zwiert de bal in het slot van de eerste helft nog eens voor, maar de Genkse defensie ruimt op.
45
Een voorzet vanop rechts wordt eenvoudig geplukt door Vukovic. Sa Pinto mag tijdens de pauze zijn manschappen opnieuw op scherp zetten, want ondanks een furieuze start was het een zwakke eerste helft van de Rouches.
41
Buffel blijft liggen na een duel en moet verzorgd worden.
41
 Gele kaart voor Mbwana Ally Samatta

38
De thuisfans zetten zich opnieuw achter de ploeg. Standard zal uit een ander vaatje moeten tappen als het niet met 1 op 6 wil achterblijven.
36

Goal
Doelpunt van Siebe Schrijvers (Bryan Heynen)
Siebe Schrijvers doet het voor de bezoekers. Hij laat Ochoa kansloos met zijn schot, 0-1.
36
Fai haalt de achterlijn en geeft de bal straks voor doel. Vukovic klemt en brengt de bal opnieuw in het spel.
34
Mpoku gaat wel heel opzichtig tegen de grond in de zestien. Delferière ziet er geen graten in en geeft een doeltrap.
33
Nog eens een kans voor de bezoekers. De bal blijft hangen, Buffel zijn vluchtschot gaat voorlangs.
31
Edmilson houdt zijn dichtste bewaker aan de praat en versiert een nieuwe hoekschop.
30
Het publiek zet zich er nog eens achter. Standard krijgt een hoekschop.
29
 Gele kaart voor Omar Colley

29
Ook Colley krijgt een geel karton onder de neus geduwd na een stevige ingreep. Kan Standard eindelijk nog eens gevaarlijk zijn?
27
 Gele kaart voor Amine Khammas

25
Schrijvers schiet iedereen wakker!
Buffel bereikt Schrijvers en die twijfelt niet. Ochoa en de paal voorkomen de openingsgoal.
23
Veel sfeer, weinig kansen op Sclessin
Buffel knijpt naar binnen, maar Ochoa kent geen problemen op zijn schot met links.
21
Kans(je) voor Standard. Mpoku kan zich dankzij een gelukje doorzetten, maar Vukovic is sneller op de bal.
19
De openingsfase beloofde veel goeds, maar nu is het wachten op een échte kans. Samatta wordt diep gespeeld, maar de vlag gaat de hoogte in.
15
Daar is Standard nog eens. Dossevi geeft de bal voor, maar Vukovic kan de bal klemmen.
13

offsite
Mpoku lanceert Sa na een prima actie, maar de Portugees staat nipt buitenspel en wordt afgefloten.
11
 Gele kaart voor Matthieu Dossevi
Dossevi pakt knullig de eerste gele kaart van deze match na een stevige trap.
10
De hoekschop van Schrijvers is laag, maar bereikt niemand. Hij mag het nog een tweede keer proberen, maar Delferière legt het spel stil na een opstootje.
8
Buffel en Maehle zetten zich een eerste keer door op rechts. Genk krijgt een hoekschop.
7
De Luikse storm is (even) gaan liggen. Genk is nu eindelijk in balbezit, maar de lange bal van Colley richtin Samatta lijkt nergens op.
5
De spionkop zet zich helemaal achter de thuisploeg. De corner van Mpoku levert niks op.
4
Edmilson zet Vukovic onder druk en die trapt de bal maar knullig weg. Standard blijft in de aanval.
3
Kort genomen vrije trap van Mpoku. Edmilson probeert het van ver, maar Vukovic hoeft niet in actie te komen.
1
Delferière heeft de match op gang gefloten. De eerste topper van het seizoen is begonnen.
1
Standard-Racing Genk: 0-0

Bij Standard is er geen plek voor Belfodil. Coach Sa Pinto houdt de Israëliër uit de selectie. Edmilson komt in zijn plaats. Fai krijgt op de rechtsachter dan weer de voorkeur op Goreux. BIj Genk maar liefst vier wijzigingen. Doelman Vukovic komt in de ploeg, net als Schrijvers, Heynen en Maehle.