Eupen - KV Mechelen

KV Mechelen rijft ondanks numerieke minderheid al derde uitzege binnen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 23 reacties

Eupen met man meer onderuit tegen KV Mechelen

KV Mechelen rijft ondanks numerieke minderheid al derde uitzege binnen
Foto: © photonews

Gesterkt door de eerste competitiezege bij Cercle ging Eupen voor een 6 op 6, terwijl KV Mechelen het verlies tegen Club wilde doorspoelen. Het werd een strijd van elf tegen tien. Het waren de tien Mechelaars die konden vieren na goals van Vanlerberghe en Togui.

Wouter Vrancken deed voor de verre verplaatsing naar Eupen onder meer een beroep op aanvoerder Kaya - terug beschikbaar voor de dienst na het missen van de wedstrijd tegen Club - en De Camargo kreeg ook nog eens een basisplaats. Een hoofdrol was voor hen weggelegd bij de eerste kans uit de match. Het was Kaya die de hoekschop trapte. De Camargo besloot van dichtbij over nadat Van Damme het kopduel won.

KVM groeit in wedstrijd na aanvangsfase

Hoewel het vooral Eupen was dat geregeld de achterlijn haalde en zijn offensieve intenties toonde, kwam ook het tweede dreigende moment van Malinwa. Van Damme verstuurde een goede lange bal. Storm schoot na enkele bewegingen net voorlangs. Nadien geraakten de bezoekers meer in hun spel, zonder dat er veel bijkomend doelgevaar bij kwam kijken.

Vijf minuten voor rusten plots wel een gevaarlijke fase, op een andere manier weliswaar. Swinkels zat naast de bal en beging zo een stevige fout op Milicevic. Verboomen zag er een overtreding met de voet vooruit in en trok een wel erg streng oordeel: rechtstreeks rood. Toch had Mechelen snel reden om te vieren. Kaya speelde een vrije trap achteruit. Vanlerberghe zag zijn schot afwijken op Gnaka en zo was De Wolf verrast (0-1).

Ondanks hun numerieke minderheid hadden de bezoekers na de pauze wel zin in een tweede treffer. Van Damme gaf mee met Storm, die vlamde tegen de paal. Ook Tainmont kon in de herneming niet scoren. Eupen ging hierna wel doorlopend het balbezit opeisen, maar het grote gebrek aan creativiteit speelde de thuisploeg nog altijd parten.

Met mondjesmaat kwamen de Oostkantonners toch wat dichter bij de gelijkmaker. Een diepe bal op Bautista op het uur bleek een goed idee. Thoelen greep goed in. De doelman van KV Mechelen duwde later een afstandsschot van Milicevic over doel. Daar bleef het dan wel bij wat de aanvallende bedoelingen van Eupen betrof.

Togui geeft de doodsteek

KVM deelde zelfs de doodsteek uit. Eerst hield Kaya de bal heel fraai lange tijd bij. Vervolgens trok Storm hard voor doel en gleed Togui aan de tweede paal de 0-2 binnen. De VAR had wel lang nodig om te beslissen of het nu buitenspel was of niet. Uiteindelijk werd het doelpunt gevalideerd.

Kaya wilde zelf ook nog wel scoren. De aanvoerder van de bezoekers krulde het leer niet ver naast. De beslissing in de match was ondertussen wel gevallen: knap van KV dat het na een hele helft met een man minder toch de volle buit mee naar huis nam. Eupen werd nog eens met zijn beperktheden geconfronteerd.

Goals

0
2

Balbezit

65
35

Aanvallen

92
64

Gevaarlijke aanvallen

50
27

Schoten op doel

9
3

Schoten naast/over doel

8
3

Geblokkeerde schoten

2
0

Schoten op doelkader

0
1

Hoekschoppen

10
6

Buitenspel

0
1

Fouten

10
12

Vrije trappen

13
10

Doeltrappen

7
14

Inworpen

26
14
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Jupiler Pro League

 Vriendschappelijk