Club Brugge - KRC Genk

Club geeft voorsprong nog uit handen in verhitte topper
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge
| 474 reacties

Club Brugge geraakte niet verder dan een gelijkspel tegen Genk

Club geeft voorsprong nog uit handen in verhitte topper
Foto: © photonews

Club Brugge is in eigen huis niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen KRC Genk. De Bruggelingen waren vooral in de eerste helft baas, maar lieten enkele kansen liggen. Genk kwam aan het einde opzetten en had genoeg kansen om zelf nog de drie punten te pakken.

De bedoeling van Clement in deze eerste confrontatie met de club die hij vorig jaar de titel bezorgde, was meteen duidelijk. Hoog druk zetten en KRC Genk vooral niet laten voetballen. De Limburgers werden in de eerste helft meteen achteruit geduwd, de suprematie van de thuisploeg was ontegensprekelijk.

Voorin draaide het wel met vinnige jongens als Tau, Okereke en Diatta, maar de eerste kansen werden gemist door blauw-zwart. In een helft waarin Club maar liefst zestig procent balbezit had, kon Genk enkel via Samatta dreigen, maar zijn kanon stond niet goed afgesteld, zou later in de wedstrijd blijken.

Dan toch de voorsprong

Club moest lang op een doelpunt wachten, maar uiteindelijk werd het toch beloond voor de aanvalslust. Op een goed aangesneden vrije trap van Ruud Vormer klom Deli zowat een meter hoger dan zijn rechtstreekse tegenstander. De Ivoriaan nagelde de bal zo mooi in de hoek dat Coucke kansloos was.

Rusten bij 1-0 dus, maar na de koffie liep het bij Club toch wat minder en kwam KRC Genk gaandeweg beter in de wedstrijd. Fantastisch was het niet bij de Limburgers, maar de bal ging toch al wat vaker richting Simon Mignolet. Het was uiteindelijk op alweer een stilstaande fase prijs. Deze keer stond Heynen achter de bal voor Genk en via een deviatie van Vanaken ging het leer tegen de touwen.

Missers Samatta

Club leek plots van slag en Samatta kreeg de ene na de andere kans om Genk naar de zege te knallen. Hij miste één op één met Mignolet, knalde een vrije schietkans over en ook zijn kopbal was niet goed gemikt. Het werd nog een verhitte bedoening met een pak bitsige fouten, maar gescoord werd er niet meer. Club en Genk hielden elkaar in evenwicht.

Goals

1
1

Balbezit

57
43

Aanvallen

71
63

Gevaarlijke aanvallen

41
30

Schoten op doel

4
2

Schoten naast/over doel

4
10

Geblokkeerde schoten

3
0

Schoten op doelkader

2
0

Hoekschoppen

6
5

Buitenspel

3
1

Fouten

15
13

Vrije trappen

14
18

Doeltrappen

14
8

Inworpen

21
26
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws