Reactie Dewaest zag zijn team opstaan in Brugge: "Die reactie en dat karakter hebben we nodig in de Champions League"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge
| 9 reacties
Dewaest zag zijn team opstaan in Brugge: "Die reactie en dat karakter hebben we nodig in de Champions League"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk moest in Brugge lange tijd het spel ondergaan, maar aan het einde gingen de Limburgers bijna met de drie punten aan de haal. Dewaest vond het gelijkspel billijk.

"Het klopt dat we aan het einde nog kansen genoeg kregen voor die 1-2 te maken, maar we mogen ook niet vergeten dat Club daarvoor wel het overwicht had. Het ontbrak hen vaak aan scherpte bij de laatste pas", was Dewaest nuchter in zijn analyse na de partij.

Owngoal of niet?

De Genkse gelijkmaker viel eigenlijk uit de lucht. Een vrije trap van Heynen werd miniem gedevieerd door Vanaken. "Raakte iemand hem nog? Voor mij is en blijft het een doelpunt van Bryan, het enige wat telt is dat die bal tegen de netten ging." Het was vooral de anders zo dodelijke Samatta die daarna de kansen miste.

"Of dat iets doet met hem? Dat denk ik niet. Hij heeft de voorbije weken een pak doelpunten gemaakt, jammer genoeg miste hij vandaag het doel. We hebben natuurlijk liever dat die ballen erin gaan, maar we gaan hem er niet op afrekenen. En een punt op bezoek bij Club Brugge is niet slecht, hé. Uit onze reactie in de tweede helft kunnen we leren. We toonden het karakter dat we ook in de Champions League nodig gaan hebben."

'Boze' Clement

Voor Genk was het ook de eerste keer dat het tegen kampioenenmaker Philippe Clement de wei in moest. "Het was eigenlijk een match als een ander. Ik had Philippe graag nog even gezien na de wedstrijd, maar ik denk dat hij een beetje boos was. Hij ging meteen naar de kleedkamer", sloot Dewaest lachend af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties