Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Daknam
Nog eens Lokerse Feesten op Daknam: thuisploeg zwaait uit met driepunter

Lokeren rolt Cercle simpel op in voorlopig laatste match in 1A

Sportief gedegradeerd zijn en toch van de laatste wedstrijd een feest maken: het kan in Lokeren. De supporters gaven de aanzet en de spelers zorgden voor een vervolg op het veld. De rode lantaarn won verdiend. Cercle Brugge zit ondertussen al vier maanden zonder overwinning.

De thuisaanhang maakte er een soort toekomstfeest van. Daarover kunt u HIER alles lezen. Vlak voor de aftrap werd ook ploegafgevaardigde Willy Peeters bedankt voor zijn jarenlange dienst met een huldiging. Nadien kon de aandacht naar de wedstrijd: beide coaches hadden hun elftal grondig door mekaar geschud.

Uitvallen Cardona blessure teveel

Cardona viel na een kwartier dan ook nog uit na een kwartier en dat was eigenlijk het einde van de wedstrijd van een fel gehandicapt Cercle Brugge. De bezoekers gingen zonder diepe spits spelen en kregen geen poot aan de grond. Lokeren nam de wedstrijd volledig in handen, bij Cercle stonden ze erbij en keken ze ernaar.

De doelpunten volgden in het tweede deel van de eerste helft. Benchaib ontsnapte aan de buitenspelval. Via Nardi trolde de bal tergend traag over de doellijn, maar het stond wel 1-0. Daar zou het niet bij blijven. Na een prima Lokerse aanval nam Deschacht de bal aan de tweede paal in één tijd op de slof. Nardi kon in eerste instantie redding brengen.

Deschacht kwam echter nogmaals tot een schot en Cevallos kon in doel deviëren. Een abominabel Cercle bleef niet bespaard van de 3-0. Lokeren kon met de ruimte die het kreeg goed overweg en timmerde nog een fraaie aanval in mekaar. Aan het eind haalde Skulason de hamer boven.

De tweede helft was bijgevolg overbodig. Lokeren had bij momenten nog wel de schwung, maar het stokte toch iets vaker aan de zestien meter. Met ruim twintig minuten voor affluiten lukte groen-zwart zowaar een eerredder. Gakpé verscheen oog in oog met Verhulst, omzeilde de Lokerse doelman en schoof de 3-1 binnen.

Benchaib mist 4-1

Nog een treffer erbij voor de thuisploeg had ook gekund. Lokeren drong via de rechterflank nog eens ver door. De lage voorzet leek een assist te worden voor de moederziel alleen staande Benchaib. De maker van de 1-0 trapte echter een gat in de lucht: hij miste de bal compleet. Aan de overkant bracht Verhulst nog redding op een schot van Bongiovanni.