De Boeck houdt smaakmaker met de voeten op de grond: "Moet op bepaalde vlakken nog opgevoed worden"

De Boeck houdt smaakmaker met de voeten op de grond: "Moet op bepaalde vlakken nog opgevoed worden"
Foto: © photonews

Of Glen De Boeck voor het laatst aan het roer stond bij Lokeren, is nog niet duidelijk. In alle geval heeft hij met zijn team de wedstrijd tegen Cercle Brugge winnend afgesloten. Opvallend was dat Amine Benchaib weer aan de oppervlakte kwam. De Boeck is echter niet blind voor diens minpunten.

In het verleden liet de 20-jarige Marokkaan ook al wel eens flitsen van zijn kunnen zien, maar de continuïteit ontbreekt wel eens. Benchaib maakte tegen Cercle de 1-0 en toonde ook nadien zijn technisch vermogen. Dat wil nog niet zeggen dat zijn trainer ook onverdeeld gelukkig was met zijn prestatie.

Nonchalance

"Benchaib ligt met balverlies aan de basis van het tegendoelpunt en is dus de reden waarom de tegenstander weer in de wedstrijd komt. Die pure nonchalance moet eruit bij hem. Hij is een jong talent. Hij heeft ook een goede drive. Alleen moet hij op bepaalde vlakken nog opgevoed worden", oordeelt De Boeck.

Opvallend was dat De Boeck eigenlijk geen diepe spits opstelde en Lokeren nu toch plots de weg naar doel vond. "Je kiest voor lopende mensen. Ik denk dat Lokeren nooit meer mensen in de zestien had dan in deze wedstrijd. Het blijft een sport met dezelfde afmetingen en met een bal. Ik zeg altijd : waar je ook speelt, doe wat je moet doen. Dat hebben mijn spelers gedaan."

Gezien de tactiek waar zijn collega had geopteerd, zag De Boeck zelfs een groot voordeel in die aanpak. "We hadden niet verwacht dat Cercle met drie verdedigers ging spelen. Dat pakte voor ons goed uit omdat wij zonder spits speelden. Zo hadden we meer volk op de rest van het terrein".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties