Reactie Cercle-trainer Guyot verdedigt zich: "Dat snappen de supporters niet"

Cercle-trainer Guyot verdedigt zich: "Dat snappen de supporters niet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vier maanden zonder overwinning en een 3 op 33: dan komt een trainer al eens onder vuur te liggen. Het overkomt ook Laurent Guyot bij Cercle Brugge. Vorige zondag in Lokeren riepen de meegereisde supporters meermaals om zijn ontslag. Zelfs na het doelpunt van het eigen team.

Guyot verwijt zijn spelers weinig, maar ontkent niet dat het einde van de reguliere competitie zeer matig was. "Sommigen zitten al een aantal weken aan het plafond. Dit is een hechte groep die hard werkt en alles heeft gegeven. Alleen hebben die jonge spelers nog niet die ervaring. Waar we nu staan, dat is onze juiste plaats. Het doel was om ons te redden en dat is heel vroeg gelukt."

De Fransman pleit dan ook verzachtende omstandigheden tegenover de fans die hem zo bekritiseren. "We zitten met een aantal geblesseerden die niet in orde zijn en iedereen moet kansen krijgen. Dat snappen de supporters niet. Ze willen dat ik Hazard opstel, maar die is geblesseerd. Cardona valt nu ook nog uit."

Drie Belgische spelers op komst

In elk geval is Guyot nog hard bezig met de toekomst van Cercle Brugge. "Ik ga voor een week naar Monaco voor een evaluatie. We zullen zien wie kan blijven. We willen drie Belgische spelers aantrekken. Dat mag van Monaco. We gaan playoff 2 zo goed mogelijk afwerken. Maar wie verwacht dat we play-off 2 gaan winnen en in de Europa League zullen spelen, is aan het verkeerde adres."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties