Datum: 17/03/2019 18:00
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Regenboogstadion

Hamdi Harbaoui zorgt voor zuur puntenverlies en ferme domper voor leider Genk in doelpuntenfestival

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Waregem

KRC Genk leek in een aangenaam duel op bezoek bij Zulte Waregem op weg naar een knappe, maar krappe driepunter. In het absolute slot werd echter alsnog puntenverlies geleden, met dank aan Hamdi Harbaoui.

• Geen afscheidsmatch Pozuelo
  • Snelle voorsprong voor de thuisploeg
  • Genk erop en erover, Berge maakt wederoptreden
  • Essevee maakt toch nog gelijk

Zulte Waregem had niets meer te winnen of te verliezen dit seizoen, maar wilde ook tegen leider KRC Genk nog eens laten zien wat ze allemaal konden. "Het was een seizoen met ups en downs, wie kampioen wordt maakt mij niet uit", aldus Dury vooraf.

Harbaoui snel met de 1-0

Ibrahima Seck mocht in de basis beginnen tegen zijn moederclub, Sandy Walsh van zijn kant viel bij de rust in met onder meer de aansluitingstreffer tot gevolg in een al bij al aangename pot voetbal, waarbij de hemelsluizen geregeld open gingen voor de nodige regen en hagel.

Bij de bezoekers geen afscheidswedstrijd voor Alejandro Pozuelo. Zijn grootvader ligt in Spanje op sterven en dus vertrok hij richting het zuiderse land. Sander Berge zat wél in de selectie en mocht na de koffie zijn langverwachte terugkeer vieren.

Genk erop en erover

Essevee was snel in de wedstrijd op voorsprong gekomen na een strafschopfout op Bongonda: Harbaoui mikte zijn zeventiende van het seizoen voorbij Vukovic. De Limburgers waren aarzelend begonnen aan hun wedstrijd aan de Gaverbeek, maar kwamen na de 1-0 wel op toerental.

Met een aantal knap uitgesponnen acties kwamen ze nog voor de koffie op voorsprong. Een vinnige Ito was daarbij eens aangever en een keertje afwerker van dienst, het Genkse middenveld draaide zoals het dit seizoen zo vaak draaide.

Leandro Trossard maakte er vroeg in de tweede helft 1-3 van, tot de aansluitingstreffer van Walsh was er nooit paniek in de tent. In een dolle slotfase maakte Harbaoui er zelfs nog 3-3 van, waardoor Genk alsnog zuur puntenverlies leed.