"Makkelijker in play-off 2? Ben ook al eens topschutter geworden met Lokeren ... in play-off 1": Harbaoui opent de jacht op Samatta, maar wie is topfavoriet?
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties
"Makkelijker in play-off 2? Ben ook al eens topschutter geworden met Lokeren ... in play-off 1": Harbaoui opent de jacht op Samatta, maar wie is topfavoriet?
Foto: © photonews

Zulte Waregem - KRC Genk eindigde op een 3-3 gelijkspel. Hamdi Harbaoui scoorde in die match twee keer, terwijl Ally Samatta de touwen niet wist te vinden. Kan de Tunesiër opnieuw 'profiteren' van play-off 2 voor een nieuwe topschutterstitel?

"Ik ben vooral tevreden dat mijn tweede doelpunt ons alsnog een punt wist op te leveren in een wedstrijd tegen de leider. Dat was voor mij ook het belangrijkste", aldus Harbaoui. "Ik bekijk het niet als 2-0 tussen Ally en mij, al is het waar dat ik nu tot op twee doelpunten van hem genaderd ben. De suspens stijgt zo misschien wel wat, maar ik bekijk het match per match en ga mezelf geen extra druk opleggen."

"Achttien doelpunten na het seizoen dat we hebben gehad, met alle nederlagen en de moeilijke wedstrijden? Dat is zeker niet slecht voor een ploeg die elfde is geworden. Met mijn statistieken ben ik tevreden, met die klassering veel minder. Dat moeten we nu achter ons laten en vol gaan in play-off 2."

Ik topfavoriet?

"Of ik de favoriet ben voor de titel van topschutter? Neen, je moet elke ploeg respecteren. Ik scoorde twee keer tegen Genk en nul keer tegen Waasland-Beveren deze maand. We moeten geconcentreerd blijven elke match. Sowieso zit er geen logica in: de eerste keer dat ik topschutter werd, was dat met Lokeren ... in play-off 1."

Ter vergelijking: vorig seizoen scoorde Harbaoui negen keer in de reguliere competitie en rondde hij zijn bloedvorm in play-off 2 af met dertien extra doelpunten, voldoende voor zijn tweede topschutterstitel in de Belgische eerste klasse. "Of we hem nu opnieuw aan de topschutterstitel gaan proberen helpen? Hij zal de strafschoppen en zo wel blijven nemen en binnenshotten zeker", kon er een lachje af bij Sandy Walsh.

Wie wordt volgens jou topschutter?

20%
80%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties