Maximum weg: Club Brugge beleeft enerverende avond tegen Eupense muur

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Brugge
| 0 reacties
Maximum weg: Club Brugge beleeft enerverende avond tegen Eupense muur
Foto: © photonews

Club Brugge heeft voor het eerst puntenverlies geleden in de Jupiler Pro League. In een enerverende en weinig hoogstaande partij raakte het niet voorbij een muur uit de Oostkantons.

  • Vlietinck en Schrijvers in de basis bij Club Brugge
  • Slaapverwekkende eerste helft levert weinig op
  • Eupen na rust aantal keren dichter bij winst dan verlies
  • Eerste puntenverlies voor de leider

Na de 3-3 in en tegen Dynamo Kiev en met het treffen tegen LASK Linz voor de boeg besloot Philippe Clement om met Mata en Vormer zijn rechterflank te laten rusten, al kwamen beiden er bij de rust wel al opnieuw in.

Slappe koffie

Ook Diatta - die een contractverlenging tekende - begon op de bank, maar viel later in de match in om de match proberen open te breken. Want blauw-zwart had het absoluut niet onder de markt tegen een erg verdedigend en sterk georganiseerd KAS Eupen.

In de eerste helft deed Club Brugge simpelweg veel en veel te weinig met de bal aan de voet. Het was te traag en te steriel om de Oostkantonners echt in verlegenheid te brengen. Na de koffie zat er meer snee op de match, maar deed het te weinig met zijn kansjes. 

Aan de overkant waren het echter Bautista, Schouterden, Lazare en co die op de counter eigenlijk dichter bij de 0-1 kwamen dan blauw-zwart zelf in de buurt van De Wolf konden komen - altijd een veeg teken eigenlijk.

Enervaties 

Het publiek en sommige spelers begonnen zich steeds meer te enerveren aan het gedrag van de bezoekende spelers en vroegen ook meermaals om een elfmeter, maar Van Driessche (en de VAR) gingen daar steevast niet op in.

En zo werd het een enerverende avond voor alles wat blauw-zwart is. Er werden gaatjes gezocht, maar niet gevonden in de defensie van een sterk Eupen, dat ook bleef strijden voor het puntje dat het al bij al ook wel verdiende.

Voor Club Brugge was de 0-0 het eerste puntenverlies van het seizoen. KV Mechelen en Moeskroen kunnen op die manier later dit weekend co-leider worden in de Jupiler Pro League. KAS Eupen kon zijn tweede puntje van het seizoen vieren.

Meer nieuws

Meer nieuws