Blondelle en Vormer analyseren de puntendeling: "Vermoeidheid bij hen" vs "Makkelijk excuus"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Brugge
| 24 reacties

Siebe Blondelle en Ruud Vormer analyseren de puntendeling tussen Club Brugge en KAS Eupen: "Vermoeidheid bij hen" vs "Makkelijk excuus"

Blondelle en Vormer analyseren de puntendeling: "Vermoeidheid bij hen" vs "Makkelijk excuus"
Foto: © photonews

Club Brugge raakte niet door de muur van KAS Eupen. Deels de verdienste van de Oostkantonners natuurlijk, maar toch ook te wijten aan het enigszins teleurstellende spel dat blauw-zwart op de mat bracht. Maar hoe kwam dat?

"Je voelde dat het wat langzamer ging bij hen en dat we daardoor makkelijker en vanaf minuut 1 een goed blok konden zetten", aldus Siebe Blondelle. "Het is een dominante ploeg, maar je zag dat er misschien toch wel wat vermoeidheid in hun rangen zat."

Ruud Vormer wilde daar niet al te veel van weten: "Vermoeidheid? Dat is een makkelijk excuus. We moeten naar onszelf kijken: we wilden de match snel openbreken met een goaltje, maar dat goaltje hebben we nagelaten. We speelden te langzaam."

Lessen uit trekken

Het blok van Eupen speelde ook zijn rol: "Het was een beetje zoals een handbalwedstrijd de bal rondtikken. Dan moet je de spitsen sneller kunnen vinden en ze zo kapot kunnen maken, dat hebben we niet kunnen doen."

"Linz? Dat zat nog niet in ons achterhoofd, neen. Het zou niet goed zijn als dat wél het geval was. Daar waren we niet mee bezig", aldus nog de Nederlandse middenvelder van Club Brugge. "We moeten hier lessen uittrekken", was de slotsom van Hans Vanaken.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties