Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
PSV: Opdracht volbracht
Dirk Pieters

AC Milan kreeg vandaag het bezoek van het Nederlandse PSV. In de Champions League - editie van vorig jaar trok de Italiaanse club aan het langste eind, kon PSV vandaag wraak nemen op de Italianen? AC Milan verloor dit seizoen nog niet in de Champions League, PSV daarentegen moest in zijn vorige wedstrijd zijn meerdere erkennen in Fenerbahçe (3-0).

AC Milan begon het beste aan de wedstrijd. Na twee minuten schoot Vieri over het doel van PSV-doelman Gomes. In het eerste kwartier gebeurde er bijzonder weinig, beide clubs speelden slordig. Het was steeds net niet voor beide ploegen. Milan bleef baas in de wedstrijd en kreeg na twintig minuten een mooie kans via Shevchenko. PSV kwam er nauwelijks uit en het leek erop dat de Nederlandse club hetzelfde systeem wou spelen als tegen Fenerbahçe, hopen op een 0-0. Zowel Kaká (schot), Pirlo (schot) als Seedorf (kopbal) kregen de bal niet voor Gomes. PSV mocht gaan rusten met een scoreloos gelijkspel en mocht daarmee meer dan tevreden zijn. Opdracht tot nu toe volbracht voor de Nederlanders.
De tweede helft begon met een grote kans van Seedorf, maar opnieuw kon de Nederlander niet afwerken. Amper één minuut later kwam Inzaghi het veld op voor de geblesseerde Shevchenko. Gomes bleef uitstekend keepen op enkele pogingen van Milan. Ook de volgende kans was voor, jawel u raadt het goed, AC Milan, maar ook Kaladze kon de netten niet doen trillen. Ondertussen stond de Milanese teller al op 23 doelpogingen. In de laatste tien minuten kwamen er geen kansen meer, PSV hield stand in San Siro.

In groep E blijft Milan wel leider met vijf punten uit drie wedstrijd. PSV staat derde met vier punten. Alles blijft mogelijk in deze groep. Benieuwd wat PSV thuis tegen AC Milan kan. [AN]