Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Sükrü Saracoglu
Doelman Fenerbahçe blundert
Kevin Pieters

In de hel van Istanbul ontmoette het Turske Fenerbahçe het Duitse Schalke 04.  Coach Rangnick was met zijn ‘manschaft’ op zoek naar de eerste overwinning in deze Champions League-campagne.  Na een aantrekkelijke voetbalavond met zes doelpunten zullen de Duitsers zich uiteindelijk tevreden moeten stellen met één punt.

In de eerste minuut lieten de bezoekers zich al direct gelden.  Ebbe Sand warmde Fenerbahçe-doelman Volkan op met een weinig krachtige kopbal.  In de openingsfase lag het spel meer stil omwille fouten. De kaarten bleven op zak, maar beide ploegen zouden hun vel duur verkopen.  Het eerste doelpunt kwam dan ook uit een stilliggende fase.  Een vrije trap van Serkan werd op het hoofd gekruld van Fábio Luciano, die mooi wist binnen te koppen.  1-0.  De wedstrijd was nog geen kwartier bezig.  De rest van de eerste helft was kort samen te vatten.  Veel fouten en een paar kansjes voor beide ploegen.  Voor Fenerbahçe waren Alex en Anelka het gevaarlijkst.  Sand en Krstajic zorgden voor het weinige gevaar van de bezoekers.  De Turken konden gaan rusten met de kleinst mogelijke voorsprong.

De tweede helft was veel spectaculairder.  De fouten bleven zich echter verder opstapelen, vooral bij de Turken.  Het was wachten tot op het uur voor de wedstrijd openbarstte.  De Braziliaan Lincoln knalde een slecht weggewerkte voorzet hoog in doel.  De verdiende gelijkmaker was een feit.  En drie minuten later deed de Braziliaan opnieuw de netten trillen.  Een mooie één-twee tussen Lincoln en Larsen lag aan de basis van het tweede doelpunt.  Tien minuten later viel uit het niets de gelijkmaker voor de thuisploeg.  Márcio Nobre kopte achterwaarts op een hoge bal, die over de Schalkese keeper in doel belandde: 2-2.

In de 77e minuut blunderde doelman Volkan ongelofelijk hard toen hij een verloren bal wilde wegtrappen buiten de grote rechthoek.  Volkan miste zijn schot volledig, de bal schoot door en het was een koud kunstje voor Kuranyi om hem in het lege doel te leggen: 2-3.  Maar Appiah bracht twee minuten later de stand terug in evenwicht met een prachtige doelpunt. Appiah stiftte de bal van buiten de zestien mooi over doelman Rost.  De eindstand was een feit: 3-3.  Fenerbahçe-speler Alex moest in de slotminuten het veld nog verlaten na zijn tweede gele kaart.

Beide ploegen kunnen tevreden zijn met de puntendeling.  Alles is nog mogelijk in groep E, want ook Milan en PSV speelden (scoreloos) gelijk. [AN]