Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Old Trafford
Manchester ontgoochelt tegen Lille
Kristof Blomme

Manchester United is thuis niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen Lille. Bovendien werd middenvelder Scholes nog met rood van het veld gestuurd. De Engelsen blijven wel aan de leiding met vijf punten. Alles is echter nog mogelijk in deze groep.

Voor rust was de eerste goeie kans voor de thuisploeg. Een voorzet van Giggs vloog voorbij alles en iedereen, dus ook voorbij Van Nistelrooy. Peter Odemwingie, ex-La Louvière, dacht aanspraak te kunnen maken op een strafschop na een botsing met van der Sar. Daar ging de man in het zwart echter niet op in. Op het kwartier kreeg Scholes de bal schuin voor doel aangespeeld. Hij haalde uit met een knappe volley, maar Sylva stond paraat. Lille speelde goed georganiseerd en daar hadden de Mancunians het zeer moeilijk mee. Giggs kon nog eens dreigen op vrije trap, maar z'n schot spatte uiteen op de paal. Vlak voor rust kwamen de Fransen nog eens opzetten. Acimovic kon tot twee keer toe uithalen. Zijn schoten misten de goeie richting en vlogen over en naast.

Dernis kwam in de tweede helft in de ploeg bij Lille. Hij haalde meteen van ver uit, maar zijn bal verdween naast de kooi van van der Sar. Na twintig minuten in de tweede helft werd het nog moeilijker voor United. Scholes, die al geel had gekregen, kwam veel te laat met een tackle. Hij werd terecht van het veld gestuurd. Nu kon de thuisploeg helemaal niks meer forceren. Enkel een vrije trap van opnieuw Giggs week af en ging net naast. De laatste kans was nog voor Ferdinand. Hij kopte een hoekschop van Cristiano Ronaldo recht op Sylva.