Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Estádio do Dragão
Porto pakt eerste punten

FC Porto heeft zijn eerste Champions League – punten van het seizoen beet. Na de verrassende 2-3 thuisnederlaag tegen Artmedia Bratislava, klopte het woensdagavond thuis Inter Milaan met 2-0.

Het was nochtans Inter dat de partij het best aanvatte. De Italianen zetten meteen druk en kregen ook kansen, maar Materazzi en Julio Cruz misten onbegrijpelijk.
Toch was het Porto dat na twintig minuten spelen de leiding nam. Een voorzet van Bosingwa vloog via een onoplettende Materazzi in de netten. Een tweede pijnlijke misser voor Materazzi, die eerder al een dot van een kans de nek omgewrongen had.

Amper twaalf minuten later verdubbelde
McCarthy de Portugese voorsprong. Toch was niet hij de beste Porto-speler op het veld, maar wel
Quaresma. Iván Cordoba kon de Portugees enkel afstoppen met heel wat fouten.

Ook de tweede helft startte met twee kansen voor Inter.
Cambiosso kon echter geen van beiden afmaken. Ook Figo kende geen geluk, zijn poging belandde op de paal. En Porto had al helemaal geluk toen Cambiosso de grootste kans van de wedstrijd in blessuretijd miste.

Inter blijft groepsleider met zes punten, terwijl Porto na de schandalige nederlaag tegen Artmedia opnieuw de neus aan het venster steekt.