Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Stadio Friuli
Udinese en Bremen in evenwicht
Maarten Vandenabeele

Werder Bremen heeft vanavond in Udine zijn eerste punten in deze Champions League - campagne behaald. Udinese kwam in eigen stadion niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De thuisploeg ging sterk van start, maar na een kwartier hadden de Duitsers het evenwicht hersteld. De eerste helft kabbelde zo voort met enkele kleine kansjes aan beide kanten, maar vooral veel balverlies en misverstanden. Iaquinta kreeg op het einde van de eerste speelhelft een uitstekende mogelijkheid en ook Micoud kwam dichtbij een doelpunt, maar de Fransman trof de paal.

Na de pauze was er iets meer te zien. De match bleef gelijk opgaan tot Werder in de 62e minuut een vrije trap kreeg. In een poging doelgevaar te vermijden kopte Felipe in eigen doel: 0-1 voor de Duitsers.

De thuisploeg moest reageren, maar kon geen kansen creëren. De frustratie groeiede en Iaquinta riskeerde de uitsluiting na aanhoudend protest, maar scheidsrechter Temmink hield het op geel.

Vier minuten voor tijd kwam de gelijkmaker er dan toch. Mauri schoof de bal door het centrum en de pas ingevallen Di Natale schoot met rechts binnen: 1-1.

In de absolute slotfase zetten de Bianconeri nog alles op alles, maar uiteindelijk was het gelijkspel een terechte uitslag. [AN]