Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Lotto Park
Anderlecht haalt 0 op 10
Kevin Pieters

Anderlecht speelde woensdagavond in het eigen Astridpark zijn laatste troeven op Europese overwintering uit.  Een kleine tweeduizend supporters van Liverpool zag hoe hun 'Reds' de drie punten mee naar huis namen (0-1).  Anderlecht verliest in deze campagne een derde keer  met het kleinste verschil, en kijkt nu al tegen tien verlieswedstrijden op rij aan.

Liverpool startte met een verdedigende opstelling, met Cissé als diepe spits.  Trainer Benitez hield de teruggekeerde Kewell op de bank.  Anderlecht- trainer Vercauteren gaf de voorkeur aan Mbo Mpenza en Jestrovic in zijn aanvalslinie.
De eerste kans was voor de thuisploeg.  Al in de tweede minuut kwam de bal bij Goor, die onbegrijpelijk op Reina besloot.  Ook Vanden Borre kreeg na zeven minuten een schietkans, maar deze keer geen probleem voor de Liverpool-doelman.  Aan de overkant zag Proto een schot van Hamann naast vliegen.  Anderlecht begon gretig aan de wedstrijd.
In de 13e minuut zette Riise Anderlecht-verdediger De Man gemakkelijk in de wind en vond Luis Garcia, maar die besloot over.  De verdediging van Anderlecht gaf een onzekere indruk in het openingskwartier.

Luis Garcia miste na het kwartier opnieuw een grote mogelijkheid. Anderlecht gewaarschuwd.  Nog voor de twintigste minuut zet Riise voor de tweede keer De Man in de wind en opnieuw is Liverpool gevaarlijk.  De corner die uit deze kans voortkwam werd binnengetrapt door Cissé.  De dekkingsfout werd cash betaald: 0-1.  Anderlecht had nu helemaal niks te verliezen en zette meer druk.

Anderlecht probeerde kansen te creëren, maar het waren opnieuw de bezoekers die het gevaarlijkst waren.  Sissoko besloot van dichtbij op Proto, die de 0-2 voorkwam.  Vijf minuten voor tijd kreeg Anderlecht dan toch nog eens een kans.  Een voorzet van Wilhelmsson werd door Mpenza naar Goor verlengd, maar die kreeg geen richting in zijn schot.  Het publiek begon te morren.  Een sterk Liverpool ging verdiend met een kleine voorsprong de kleedkamers in. Anderlecht kon op het middenveld geen vuist maken.

De tweede helft was nog maar net op gang gefloten of de Noor Riise zag zijn schot maar net voorlangs gaan.  Vanden Borre antwoordde onmiddellijk met een knappe infiltratie, maar zijn schot was te zwak.  Opnieuw kende Anderlecht een gretige start. Ook de supporters lieten zich weer positief horen.  Net na het uur opschudding in de zestien van Liverpool.  Carragher wierp zich voor een voorzet van Wilhelmsson en raakte de bal met de arm.  Geen strafschop besloot scheidsrechter Busacca, die er dichtbij stond.  Anderlecht creëerde veel meer druk, maar een goal bleef voorlopig uit.  In de 65e minuut kon Cissé Anderlecht de doodsteek toedienen, maar zijn schot-voorzet miste het doel op enkele centimeters.  Anderlecht bleef druk uitoefenen, maar kon zelden echt gevaarlijk zijn.  De beste kans was nog voor Vanden Borre, die zijn schot over zag waaien.  De inbreng van Serhat Akin voor Anderlecht was een laatste ‘wanhoopsdaad’.  Ook Kewell maakte zijn wederoptreden voor Liverpool.  Het was dan ook opnieuw Liverpool dat aanspraak kon maken op de 0-2.  Sissoko besloot van dichtbij op Proto. In de 80e minuut kwam een vrije trap wat op een lullige manier bij Bassegio, maar meer dan een hoekschop zit er niet in voor de paars-witten; tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Anderlecht verliest voor de tiende keer op rij.  Liverpool neemt een grote optie op de volgende ronde.    [AN]