Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Henry is onmisbaar
Kristof Blomme

Thierry Henry verdient stilaan een standbeeld bij Arsenal. De vorige wedstrijden zonder de aanvaller modderde Arsenal maar wat aan. Bij z'n rentree sleepte de spits z'n club voorbij Sparta Praag met twee goals.

In het begin van de partij waren er mogelijkheden voor Fabregas en Reyes. Nadien kwam de thuisploeg iets beter in de wedstrijd. Op het kwartier moest Henry noodgedwongen al op het veld komen nadat Reyes het veld moest verlaten met een ribblessure. Vijf minuten later was het al raak voor de Fransman. Na een goeie lange bal van Touré schoot Henry de bal enig mooi binnen. Sparta dreigde vooral via Pospech op rechts. Die kon Lehmann echter niet kloppen.

In de tweede helft was het balbezit voor de thuisploeg. Veel kansen konden ze echter niet creëren. Toch mocht Kisel van ver uithalen, maar Lehmann liet zich niet verrassen. Ook Arsenal kreeg amper mogelijkheden. Enkel Fabregas was er nog eens dicht bij, maar Blazek was bij de pinken. Een kwartier voor tijd ontbond Henry dan plots weer z'n duivels. Na een goeie pass van Pires hield hij twee verdedigers af om uiteindelijk beheerst af te maken, 0-2. Dit was meteen het 186e doelpunt van de spits voor Arsenal. Hiermee verbrak hij het absolute record bij de Gunners van Ian Wright.

Dankzij deze overwinning komt Arsenal alleen aan de leiding in groep B met 9/9. De volgende ronde kan ze nog moeilijk ontglippen.