Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: El Madrigal
Opnieuw gelijkspel voor Villarreal
Tonnelier Caroline

Villarreal is er tegen Benfica niet in geslaagd zijn allereerste overwinning in de Champions League binnen te halen.  De Spanjaarden kwamen op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Benfica Lissabon was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg en had bijna constant balbezit.  Doelman Viera moest in het eerste kwartier al twee keer tussenkomen op pogingen van Simão en Geovanni.  De bezoekers bleven de betere ploeg en zetten Villarreal vast op de eigen helft.  Viera moest op het halfuur nogmaals goed tussenkomen op een nieuwe kans voor Geovanni.  Ondanks de druk van de Portugezen haalde El Submarino Amarillo de rust met een 0-0 stand.

Villarreal begon heel wat beter aan de tweede helft en zette al in de eerste minuten doelman Rui Nereu, in de eerste helft ingevallen voor de geblesseerde Quim, aan het werk.  Door het versterkte middenveld van de thuisploeg kwam Benfica er nog nauwelijks uit.  Invallersdoelman Rui Nereu liet zich echter niet verschalken, tot Riquelme na zeventig minuten een penalty versierde na een fout van Ricardo Rocha.  De Argentijn zette de strafschop zelf om.  Lang kon Villarreal echter niet genieten van zijn voorsprong, want Benfica ging onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er al na vijf minuten.  Het was Manuel Fernandez die vanop zo’n 35 meter doelman Viera verraste.  Benfica kwam in de slotfase nog het dichtst bij de overwinning, maar het bleef 1-1.  Al bij al een verdiend gelijkspel, dat alle mogelijkheden nog openlaat in groep D.