Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Allianz Arena
Bayern overklast Juventus

Bayern München heeft met 2-1 gewonnen van Juventus en heeft daarmee de dubbele nederlaag tegen "de Oude Dame" van vorig seizoen meteen ook uitgewist. München is de nieuwe leider in poule A.

Felix Magath moest het vanavond zonder Owen Hargreaves stellen, want die lag te bed met griep. Daartegenover staat dat hij opnieuw kon rekenen op Sagnol, Lizarazu en Deisler. Juventus stelde het noodgedwongen zonder de Fransen Zebina en Vieira. Capello opteerde voor het duo Trezeguet-Ibrahimovic in de spits, zodat Del Piero op de bank moest plaatsnemen.

Bayern startte opvallend aanvallend en in de eerste vijf minuten creëerde het drie mooie kansen. De Argentijn Demichelis hield Pavel Nedved goed uit de match en daardoor moest Juventus het spel vooral ondergaan. Abbiati hield de Italianen in de match door een vrije trap van Roy Makaay te redden. Het bleef aanvallen regenen van de Duitse landskampioen en even over het halfuur zette Sebastian Deisler Bayern op voorsprong. Hij verraste een blunderende Abbiati vanop de rechtervleugel en scoorde zo de 1-0. Juventus was nog niet volledig hersteld van die eerste tegengoal of het moest een tweede opdoffer incasseren. Zeven minuten na de 1-0 verdubbelde Demichelis de score met een prachtige kopbalgoal.

Na de rust bracht Capello Del Piero en Giorgio Chiellini in voor Mauro Camoranesi en Blasi. De Italiaanse coach hoopte zo het tij te keren, maar Bayern bleef de wedstrijd domineren. Dat had het in de tweede helft vooral te danken aan een sterke linkerflank met Zé Roberto en de ingevallen Schweinsteiger. Na een uur spelen kon Oliver Kahn zijn kwaliteiten etaleren door een vrije trap van Del Piero te ontzetten. Trezeguet miste van dichtbij en in de 90e minuut kon Ibrahimovic dan toch nog de 2-1 eindstand vastleggen.

Bayern was over de hele wedstrijd gezien duidelijk de betere ploeg en behaalde een verdiende overwinning. De Duitsers nemen tevens de leiding in poule A, vóór Juventus en Club Brugge. [AN]