Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Stade Gerland
Sollied behoudt Lyon-trauma
Kristof Blomme

Olympiakos doet het niet goed in de Champions League. Op het veld van Lyon werd met 2-1 verloren. Sidney Govou gaf de troepen van Sollied de genadestoot in de laatste minuut.

Sollied moest het doen zonder superster Rivaldo. Hij begon in een verdedigende 5-4-1 formatie met enkel Okkas in de spits. De Fransen wilden een vroege goal en ze kregen die ook. Na nog geen vijf minuten trapte Juninho een vrije trap fantastisch voorbij Nikopolidis. Even later kwam Govou al dicht bij een tweede treffer. Zijn poging kon nog net afgeweerd worden door Anatolakis. Lyon bleef komen en een kopbal van Malouda ging maar net over na een goeie voorzet van Abidal. De thuisploeg bleef dreigen met Govou als gevaarlijkste man. Een kopbal van de aanvaller was echter niet goed geplaatst en ging naast. Niet veel later kon Govou voorzetten, maar nu was het de Braziliaan Fred die de kans verknalde. Op het halfuur werd Fred in de diepte gestuurd. Z'n poging was te zwak om Nikopolidis te kloppen. Het was een wonder dat de schade voor de Grieken beperkt bleef voor rust, want ook Tiago en wederom Fred konden de netten niet doen trillen. Daar stelde Olympiakos één kans tegenover. Stoltidis mocht uithalen, maar Coupet stond op de goeie plaats.

Na de rust speelden de bezoekers overtuigender. Djordejevic kreeg tot drie keer toe de kans om gelijk te maken. Z'n eerste twee pogingen werden gepakt door Coupet. Bij de derde mogelijkheid stond Caçapa z'n doelman bij op de doellijn. Lyon probeerde er nu vooral op de counter snel uit te komen. Een poging van ver van Tiago werd door Nikopolidis onschadelijk gemaakt. Vijf minuten voor het einde maakte Kafes een knappe gelijkmaker na een pass van Djordjevic. In de laatste minuut zette Govou echter nog orde op zaken, 2-1.

Op Europees vlak gaat het Trond Sollied niet voor de wind. Olympiakos staat troosteloos onderin met nul punten. Ook in de vorige match in de Champions League bij Real Madrid gingen de Grieken in de laatste minuten onderuit na een goal van invaller Soldado. Sollied had al geen goeie herinneringen aan Lyon. Vier jaar geleden ging hij met Club Brugge in Frankrijk de boot in met 3-0, nadat de Bruggelingen de heenmatch wonnen met 4-1. Toen zorgde kwelduivel Sonny Anderson voor de beslissende goal....in de laatste minuut.