Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax won verdiend in de ArenA
Dirk Pieters

Voor Ajax stond er vandaag een belangrijke wedstrijd op het programma. De Amsterdammers kregen het bezoek van Thun. De supporters waren in de ArenA met niets anders tevreden dan de drie punten. Het was dus afwachten hoe Ajax onder die druk kon presteren. Thun kon met een drie op zes tevreden zijn met één punt. Klein detail: Alweer een nieuwe grasmat in de ArenA.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Ajax voor de aanval koos en Thun naar hartelust kon counteren. Al in de vierde minuut kwam De Jong alleen voor de bezoekende doelman, maar besloot op de keeper. En de kansen bleven komen. Na acht minuten kreeg Anastasiou een enorme kopkans, maar zijn bal ging naast. Gaandeweg de eerste helft vorderde, begon Ajax slechter te voetballen. Net na het halfuur kreeg Thun een grote kans, maar Lustrinelli kon net niet genoeg bij de bal. Net op het moment dat Thun beter in de match kwam, was daar Anastasiou die de Amsterdammers op voorsprong schoot. Na het doelpunt waren er nog enkele kleine kansjes voor Ajax, maar de thuisploeg mocht gaan rusten met een verdiende 1-0 voorsprong.

Vlak na rust was het opnieuw Anastasiou die de weg naar doel vond. De 32-jarige Griek zette Ajax op rozen. De Amsterdammers leken tevreden met de voorsprong, terwijl Thun niet beter leek te kunnen. Met nog tien minuten op het bord kreeg Anastasiou de kans om zijn derde van de avond te maken, maar de Griek schoot over. Ook in de laatste tien minuten kwamen er geen noemenswaardige kansen meer.

Ajax boekte een belangrijke en verdiende overwinning tegen Thun. De bezoekers hadden zich na de 2-0 al neergelegd bij een nederlaag. Voor Yannis Anastasiou is het lang geleden dat hij nog zo’n avond beleefde. [AN]