Speeldag: Ronde 1 (R)
Besiktas haalt Malmö onderuit
viki meeuwis

Malmö FF – Besikas: 1-4

Malmö had uit bij Besiktas met 1-0 gewonnen en had dus een goede uitgangspositie voor aanvang van de terugwedstrijd

Besiktas begon agressief aan de wedstrijd. Op het halfuur kon Youla de bezoekers op voorsprong brengen na een mooie pass vanop links van Çagdas Atan. Malmö was amper bekomen van de openingsgoal toen Ali Günes door de Zweedse verdediging brak en Youla het duel van Mattias Asper won en zo Besiktas aan de 2-0 hielp. Besiktas ging de rust in met een verdiende voorsprong.

Malmö probeerde zich te herpakken in de tweede helft. Jesper Bench pakte uit met een afstandsschot, maar dat ging ver over het doel. Joseph Elanga probeerde het dan maar met een perfecte ingooi, Alves stond vrij, maar kon de bal niet tegen het net krijgen. Had Malmö nog enige hoop op verbetering, dan verdween die als sneeuw voor de zon na de derde treffer van Youla. Na een pass van Ahmed Hassan kon die vanop achttien meter in de 52e minuut binnen trappen.

Met nog een halfuur te spelen kon Alves voor Malmö de eer redden door een bal vanop twintig meter in de verste hoek van het Turkse doel te zetten. Besiktas zette via Kleberson nog de puntjes op de i en zo eindigde de partij in een 4-1 overwinning voor de Turken.

Besiktas bekert dus verder ten koste van Malmö.