Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 1 (R)
Hibernian met de billen bloot bij Dnipro
Kristof Blomme

Bij Club Brugge weten ze sinds vorig jaar dat Dnipropetrovsk geen te onderschatten tegenstander is. Dat weten ze sinds donderdag ook bij Hibernian. De Schotten gingen in Oekraïne roemloos met 5-1 ten onder.

De heenmatch was op 0-0 geëindigd, dus alles was nog mogelijk. De thuisploeg stond na nog geen minuut spelen op voorsprong. Murphy kopte slecht weg en Nazarenko vlamde de bal van net buiten de zestien binnen. Dnipro bleef gevaarlijk en goalie Malkowski moest z'n kunnen tonen op een goed schot van Andrienko. Ook de bezoekers speelden goed mee en ook zij kregen een levensgrote kans. Whittaker kon Riordan vrijspelen voor doel. De aanvaller werkte veel te zwak af. Toch kwamen ze op gelijke hoogte. Dit keer was het Caldwell die Riordan kon bereiken. Nu werkte de spits wel beheerst af. Lang konden de Schotten daar niet van genieten. Ze kregen meteen daarna een hoekschop tegen. Gritsay joeg de bal tegen de netten. Even voor de pauze kreeg de thuisploeg een goedkope penalty. Shelaev faalde niet en leek de match in een beslissende plooi te leggen.

Na rust probeerde Hibs toch nog iets terug te doen. Een doelpunt van Caldwell werd echter afgekeurd voor buitenspel. Riordan kreeg daarna nog een grote kans, maar de aanvaller faalde opnieuw. In de laatste drie minuten scoorde de thuisploeg nog twee keer. Het was twee keer Melashenko die met een harde knal voor de doelpunten zorgde. Hiemee stond de overdreven 5-1 eindstand op het bord.